Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Damkronornas Maria Lindh klar för SDHL

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Maria Lindh.
Foto: Srdjan Suki / Epa / Tt / EPA TT NYHETSBYRÃÖN
Maria Lindh.
Foto: Nils Jakobsson / BILDBYRÅN

Damkronornas Maria Lindh är klar för Djurgården.

Det meddelar de nyblivna svenska mästarna på sin hemsida.

– Djurgården är en satsande förening så det här ska bli superkul, säger Lindh i ett uttalande. 

Djurgården har gjort klart med Damkronornas forward Maria Lindh.

Lindh, som närmast kommer från spel i USA, har skrivit på ett treårskontrakt med SDHL-klubben.

– Djurgården är en satsande förening så det här ska bli superkul. Det ska även bli skönt att komma hem och spela. Jag har varit borta ett tag, så det här känns som rätt beslut att vara nära familjen och spela inför vänner, säger Lindh i ett uttalande på klubbens hemsida.

"Det har betytt mycket för min utveckling"

Hon är just nu på väg till VM i Plymouth, och menar att de senaste åren i just USA har betytt mycket för hennes utveckling som spelare.

– Den här tiden har varit jätterolig och jag har växt både som människa och som hockeyspelare. Jag har fått träna och tävla med de bästa hela tiden. Så det har betytt mycket för min utveckling inom hockeyn, säger hon.

"En av Sveriges absolut bästa"

Och Djurgårdens sportchef Nils Ekman är mer än nöjd med de nyblivna svenska mästarnas senaste nyförvärv.

– Maria är en skridskostark forward med ett riktigt bra skott och med bra speluppfattning. Vi är förstås väldigt glada över att hon kommer till oss och hon blir en viktig del av vår stomme för många år framöver. Hon är en landslagsspelare och en av Sveriges absolut bästa forwards, säger Ekman.

Först och främst är det dock VM som gäller för Lindh - där hon menar att siktet är inställt på medalj.

– Vi ska gå efter det. Vi ska spela så bra vi kan och utmana de stora nationerna. De har en högre nivå individuellt sett men som lag kan man kämpa väldigt hårt och - kanske inte vinna med 3-0 - men spela oavgjort och sedan vinna i förlängning. Så jag tror ändå att chanserna finns där om vi får till en bra match och alla i laget spelar vår bästa match.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.