Winberg. Foto: Nils Jakobsson
Winberg. Foto: Nils Jakobsson

Damkronorna vann igen – slog Ryssland

Publicerad

Damkronorna tog en ny seger i fyrnationsturneringen i Finland.

Ryssland besegrades med 3-2, men det krävdes straffar för att avgöra matchen.

– Det var bra att ta revansch efter nederlaget i VM, säger förbundskapten Leif Boork till ishockeyförbundets hemsida.

Det brukar bli jämna matcher när Sverige och Ryssland möter varandra, fredagens match i fyrnationsturneringen i Finland var inget undantag.

Ryssland tog ledningen tidigt men Pernilla Winberg kvitterade för damkronorna innan första perioden var över.

I andra perioden tog Sverige ledningen genom Emma Holmbom, men då var det Rysslands tur att kvittera innan slutsignalen ljöd.

– Det här är ett lag vi inte mött sen VM och de har en speciell spelstil som man måste få möta för att lära sig. De spelarna som inte mött Ryssland förut måste få rutin för att lära sig möta dem vilket märks då det är de rutinerade spelarna som gör matchen, säger förbundskapten Leif Boork till ishockeyförbundets hemsida.

Avgjordes på straffar

Sista perioden blev mållös, så även förlängningen och straffar väntade.

Där briljerade Sverige med att sätta samtliga tre straffar i mål, den avgörande genom Pernilla Winberg.

– Vi gör tre väldigt bra straffar, Lisa Johansson gör första målet och Sara Grahn räddar Rysslands första och det gav oss en bra start i straffläggningen, säger Boork som också vill ge extra beröm till vissa spelare.

– Emilia Ramboldt, Emma Eliasson och Pernilla Winberg gör en bra match i dag och Emma Nordins sätt att täcka ett stenhårt slagskott, som till och med spräcker hennes benskydd, i ett tre mot fyra-läge, det är sådant som gör att man vinner matcher.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag