Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter ihop i sändningen – när han får beskedet

Niklas Wikegård efter att precis ha fått beskedet.
Foto: C More
Niklas Wikegård i Nyhetsmorgon.
Foto: TV4
Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon.
Foto: TV4

En hel SHL-arena började sjunga Börje Salmings namn.

Sen fick Niklas Wikegård reda på att hockeylegendaren dött.

– Det var konstigt och stort samtidigt, säger tv-experten i TV4:s Nyhetsmorgon.

På torsdagskvällen ställdes Leksand mot Brynäs i ett sprakande derby.

Men i den första perioden byttes rivaliteten på läktarna ut mot något annat. Toronto Maple Leafs meddelade under kvällen att Börje Salming gått bort efter en kamp mot nervsjukdomen ALS.

Den svenske legendaren blev 71 år gammal.

C More-experten Niklas Wikegård var på plats under Leksand-Brynäs och bröt ihop i tårar när han i sändning pratade om Salming.

Morgonen efter beskedet berättar Wikegård i TV4:s Nyhetsmorgon hur han började höra publiken sjunga Börje Salmings namn. 

– Sorlet som läckte ut på arenan, helt plötsligt börjar man höra att det börjar sjungas, nynnas Börje Salming på läktaren mitt under spelet. Jag visste inte ens om det, ”vad är det de säger? Vad är det som händer?”, säger experten.

Steffo Törnquist: ”Jag grät då”

Då fick C Mores profiler beskedet i öronsnäckan.

– Vi var lite efter. Så tänk de här 8000 på läktaren när det här läckte ut, fast det pågick ett derby mellan Leksand och Brynäs började man prata om Börje Salming. Det var konstigt och stort samtidigt.

Programledaren Steffo Törnquist lyfter i Nyhetsmorgon de hyllningar Salming fått, både nu veckorna före sin död och den stående ovationen han fick ta emot inför Tre Kronors möte med Kanada - i Kanada - 1976.

– Jag kommer ihåg 76, Canada Cup. Jag grät då, tårarna rann. Och nu hyllningarna i Toronto och på Hockeygalan, det är så starkt, säger Törnquist.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.