Brutalt slagsmål – i träningsmatchen

Publicerad

Kanada och Ryssland laddar inför hockey-OS med en vänskapsturnering i Sotji. 

Där kom de två stornationerna att braka samman i ett gigantiskt slagsmål, där samtliga spelare på isen deltog i ett bråk som totalt gav 64 utvisningsminuter.

– Visst, det var ett lite större slagsmål, men vi visade att vi inte är rädda för någon, säger den ryska tränaren Oleg Bratash till The Hockey News.

Vinterns olympiska mästerskap kommer inte att bjuda på den stjärnglans inom ishockeyn som publiken har vant sig vid. NHL-spelarna uteblir efter att NHL bestämt att inte pausa säsongen för mästerskapen, och således heller inte skicka några spelare ditåt. 

"Vi var öppna att höra från andra parter som har ett intresse i ämnet som skulle ge anledning för styrelsen att överväga deras starka åsikter i ämnet. Ett antal månader har nu gått och ingen meningsfull dialog har skett. I stället har IOC (arrangörer för ishockey-turneringen i OS) meddelat att NHL:s deltagande i OS 2022 är helt beroende på att de också deltar i Sydkorea 2018." skrev NHL i ett uttalande tidigare i vår. 

Därför kommer de tolv nationerna som deltar i OS att ställa upp med enbart spelare från de europeiska ligorna - och på grund av detta har Ryssland samt Kanada i veckan deltagit i en försäsongsturnering i Sotji, som höll de olympiska mästerskapen när det senast begav sig, 2014. 

Matchen urartade – stort slagsmål

Och när de två klassiska ishockeynationerna där ställdes mot varandra kom också matchen att urarta.

Efter att en kanadensisk spelare gett igen för en förseelse på isen brakade samtliga av isens tio utespelare ihop i ett stort slagsmål som totalt gav 64 utvisningsminuter. 

– Det är en enorm seger för laget. Visst, det var ett lite större slagsmål, men vi visade att vi inte är rädda för någon, sa Bratash efter matchen.

Med på isen fanns två SHL-spelare i form av Frölundas Jonathan Sigalet, och Brynäs Kevin Clark.

Matchen slutade 3-2 till Ryssland. 

https://twitter.com/khl_eng/status/894670740930285568

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag