Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bråket fortsätter – vägrar skriva på

Konflikten mellan damkronorna och förbundet går vidare. tFoto: BILDBYRÅN NORWAY
Klara Stenberg, Sico.
Foto: TOBIAS STERNER / BILDBYRÅN

Kaoset kring Damkronorna och ishockeyförbundet fortsätter.

Under torsdagen skickade förbundet ett nytt avtalsförslag till spelarfacket Sico – som kommer med tydliga besked.

– Det kommer vi inte att skriva på, säger Sicos Klara Stenberg till SVT. 

Drygt en månad har gått sedan 43 spelare meddelade att de bojkottar spel i Damkronorna - i en protest mot det svenska ishockeyförbundet.

En av orsakerna var att man inte är nöjd med den ekonomiska ersättningen för spelarna vid landslagssamlingar. I slutet av augusti hade spelarfacket ett andra möte med ishockeyförbundet för att försöka lösa konflikten. Där och då var Klara Stenberg på spelarfacket Sico försiktigt positiv.

– Det har varit jättebra diskussioner, men man ska inte hoppas för mycket innan något är undertecknat, sa hon då.

Men konflikten ser ut att fortsätta ett tag till.

Beskedet: ”Vi kommer inte skriva på”

Spelarfacket har skickat in sitt förslag på ett nytt avtal parterna emellan och under torsdagen fick man tillbaka förslaget, med ett par ändringar.

– Jag fick tillbaka förbundets svar i dag på eftermiddagen och det kommer vi från Sico inte att skriva på, säger Stenberg till SVT. 

Hon vill inte gå in på vilka detaljer som ligger till grund för oviljan att skriva på. Det faktum att SDHL har har klivit in som part i frågan har försvårat förhandlingarna, enligt spelarfacket.

– Vi har varit tydliga med att ett landslagsavtal ska skrivas mellan förbundet och Sico och på sistone har även SDHL klivit in som en ganska stor part i förhandlingen, vilket har gjort det mer komplicerat att hitta en lösning, säger Klara Stenberg.

Under torsdagskvällen kommer Stenberg ha ett telefonmöte med spelarna i Damkronorna för att diskutera hur man ska gå vidare i förhandlingarna.