Börje Salming. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSENBörje Salming. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Börje Salming.  Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Börje Salming. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSENBörje Salming. Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN
Börje Salming.  Foto: IZABELLE NORDFJELL / IZABELLE NORDFJELL EXPRESSEN

Börje Salming om sin livsförändring

Publicerad

Börje Salming har gjort sig känd som både idrottshjälte och storentreprenör. 

Men nu har 66-åringen tänkt om kring sin livssituation – och saktat ner tempot. 

– Man vet aldrig vad som händer i livet så jag har trappat ner lite, säger Salming till Aftonbladet. 

Sjutton år i NHL, en plats i ligans Hall of Fame och 47 registrerade landskamper för Tre Kronor. Börje Salmings status som hockeyikon är odiskutabel och orubblig. Likaså hans rykte som slipad affärsman. Varumärket Salming Sports blev ett av Sveriges mest välkända och säljer för över 100 miljoner kronor årligen.

Men Salming, som hunnit fylla 66, har lämnat både hockeyn och storaffärerna bakom sig. För tre år sedan sålde han rättigheterna till Salming Sports för att kunna få mer fritid. 

"Jag kan koppla av nu"

I en intervju med Aftonbladet vittnar Salming om att han inte ångrar försäljningen – tvärtom. 

– Nu kan jag koppla av. Jag har hållit på med mitt varumärke i 26 år, nu är man 66 också. Man vet aldrig vad som händer i livet så jag har trappat ner lite, säger Salming till Aftonbladet. 

Salming föredrar att ägna sig åt lugnare, mer prestigelösa aktiviteter numera. I helgen var han och skrev autografer på evenemanget Sports Heart Camp på Ekvallens IP i Gustavsberg. 

"Roligt för ungarna"

– Jag tror det är roligt för ungarna och jag tycker det är kul att komma hit. De här ungdomarna ser ju inte upp till mig men det är en kul grej att få berätta på hur jag hade det när jag spelade i NHL, säger han.

Han följer också dottern Bianca Salmings framfart. Hon är själv lovande talang inom sjukamp. 

– Det är skitskönt. Hon höll ju på med hockey och spelade ju i länslaget, men bestämde själv och då blev det friidrotten i slutändan. Jag tycker det är jättekul att hon håller på med något annat och nu står hon ju på egna fötter, säger Salming. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Vill du ha fler sportnyheter direkt i ditt dagliga flöde? Följ SportExpressen på Facebook, Twitter och Instagram.

Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag