Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

En av deras värsta dagar

Solen gick till slut upp över Gävle även denna söndag. Jag är dock osäker huruvida spelarna i Brynäs kommer att notera det.
Idag är nog en av deras värsta dagar i hockeykarriären, så här långt.

Efter att ha svarat för sin bästa match under kvalspelet föll Brynäs på tyngsta möjliga sätt. Efter en längre tids videogranskning godkändes fenomenale Adam Ollas Mattssons 4-3 mål sedan David Sklenicka ansetts ha varit den som orsakade Ponthus Westerholms kollision med Anders Lindbäck.
Snacka om värsta tänkbara avslutning på en i övrigt bra genomförd match.

https://twitter.com/cmorehockey/status/1637179623707377667?s=20

Likväl är det återigen misstagen som kostar så mycket energi. Både på det första och andra målet har man möjlighet att få ut pucken och misstagen i samband med det tredje målet var direkt hårresande. Ett felaktigt byte gjorde att man endast hade fyra spelare på isen och dessutom spelade Oula Palve omdömeslöst med pucken och i sitt defensiva spel. Med 1 minut och 20 sekunder kvar av den andra perioden så måste man spela med ett bättre omdöme och större marginaler än så.
Brynäs tog sig samman och fixade en kvittering genom en för dagen ilsken och bra Johan Larsson. Sett till Brynäs mentala utmaningarna och förutsättningarna mot ett stekhett Malmö så gjorde man en stark tredje period och det kändes för första gången under den här matchserien som man själva trodde på det.

Brynäs är som bekant endast en match från att spela i hockeyallsvenskan nästa säsong.
Eftersom det inte är match förrän på tisdag så har respektive lag säkerligen dagen ledig för att vila upp kroppar och huvuden. Men jag undrar om det ens går för Brynäs. Den här dagen kommer vara en enda stora pina. Ingen vill ens visa sig ute på stan eller behöva möta folks blickar och jag förstår dem.
Det här är en situation som jag inte avundas någon. Absolut ingen.
Samtidigt måste man nu omfamna läget och intala varandra att det inte kan bli värre och att alla redan räknat ut dem.
Det kan kanske ge den energin som behövs för att flytta tillbaka serien till Gävle på torsdag.

Det skulle vara lätt för mig att kasta skit på Brynäs för att man sparkade Mikko Manner och att det uppenbarligen inte gett någon effekt. Jag tror faktiskt inte det spelar någon roll vem som står där bakom spelarna under match.
Jag gör verkligen inte det.
Det som dock varit tydligt under i synnerhet de två första matcherna har varit att det sett rätt ostrukturerat ut. Det går därför att ifrågasätta om det sett annorlunda ut om man valt att ge det nya teamet chansen redan på onsdagen efter det stod klart att man var klara för kval istället för på söndag med endast ett par dagars förberedelser inför den första kvalmatchen.
Det är väl å andra sidan bara ett i raden av märkliga beslut.

Foto: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Inget lag i svensk hockey har tidigare vänt ett underläge med 3-0 i matcher till seger. Att Brynäs skulle göra det i det här läget ser jag mer eller mindre som en omöjlighet. Det vet spelarna också om en dag som denna och därför kommer det närmaste dygnet vara ett lidande som man nog själva insett kommer bli värre inom de närmaste dagarna.

Jag lämnar nu Gävle för Timrå med en värmande sol i ryggen. Frågan är dock om spelarna ens kommer se den idag. Det är såklart destruktivt men sett till den press man lever under så förstår jag att spelarna håller sig undan.
Timrå förresten. De har klarat av resor i hockeyallsvenskan och lyckas bygga en långsiktig plan. Det blir nog det Brynäs får sikta in sig på framöver.

Tack för att ni tog er tid

Sanny