Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Det lovar gott

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #10

Målvakt:

Lars Johansson Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Lars Johansson var en av de mest hypade nyförvärven inför säsongen. Under den första tredjedelen av säsongen har Johansson i ärlighetens namn inte varit i närheten av att infria dessa. De sista matcherna innan uppehållet indikerade att Johansson var på rätt väg. Den gångna veckan spikade Johansson igen mot Örebro och släppte endast en puck förbi sig mot Linköping i lördags. Det lovar gott för ett Frölunda som spelar riktigt bra hockey för tillfället.

Bubblare: Jacob Johansson Timrå

Backar:

Lukas Bengtsson Växjö (2)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Hur ska jag på sammanfatta Lukas Bengtssons vecka?
Klass? Aningen för klent.
Briljant? Det är nog närmare sanningen.
Alltså på riktigt. Jäklar i mig vad bra Bengtsson har varit på slutet.

Christian Folin Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Den som kanske mått allra bäst av att Andreas Borgman gjort comeback har nog ändå varit Christian Folin som varit riktigt bra på slutet. Stabil, trygg och en jätte i det defensiva spelet. Klart att Frölundas mer kompakta spel över hela banan gynnar Folin nu när defensiven prioriterats på ett tydligare sätt.

Bubblare: Arvid Lundberg Skellefteå, Eric Martinsson HV71

Forwards: 

Pär Lindholm Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Skellefteå ångar på och efter veckans matcher är man nu uppe i sju raka segrar. Pär Lindholm hedrade sin moderklubb Kågedalen som fyllde 60 år genom att spela med nummer 60 på ryggen mot HV71 i torsdags. Osäker om det var var anledningen till den fina veckan eller att Lindholm helt enkelt fått ett lyft efter landskamperna för ett par veckor sen. Lindholm har växlat upp och är nu sådär dominant som han kan vara.

Jonathan Dahlén Timrå

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Timrå vann mot både Luleå och Oskarshamn är därmed uppe i fem raka segrar på bortaplan. Jonathan Dahlén svarade för en stark vecka och stod bland annat för ett hattrick i segern mot Oskarshamn.
Kedjan med Anton Lander, Dahlén och Emil Pettersson fortsätter att leverera på en väldigt hög nivå.

Robin Hanzl Timrå (2)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Bakom ovan nämnda toppkedja med Dahlén, Lander och Pettersson så fortsätter Robin Hanzl att spela på en väldigt hög nivå. Hanzl är duktig i alla delar av spelet och gör sin omgivning bättre. Han är alltid spelbar, sätter aldrig sig själv eller sina lagkamrater i bryderier. Klasspelare.

Bubblare: Robert Rosén Växjö, Fredrik Händemark Malmö, Emil Pettersson Timrå

Coach:

Anders Karlsson Timrå (2)

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Timrå fortsätter att övertyga och man gör det genom ett otroligt stabilt och bra spel. Timrå har ett spetsigare och bra mycket bättre lag i år men det finns också en tydligare struktur och trygghet i spelet. Mot Luleå i torsdags var det egentligen aldrig något snack och Timrå vann på ett övertygande sätt i Luleå som man sällan ser en motståndare göra.
Mot Oskarshamn i lördags så gjorde man små korrigeringar efter en mindre bra förstaperiod som delvis förändrade matchbilden. Timrå är på en femteplats efter 20 omgångar vilket imponerar något enormt.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
HV’s Oscar Fisker Molgaard och Victor Sjöholm får dela på utmärkelsen denna vecka. HV duon skiljer sig till spelsättet då Fisker Molgaard är en teknisk spelare som på sikt kommer kunna vara en spelfördelare av rang medan Sjöholm är ett krutpaket med en härlig karaktär och inställning. För HV’s del är det välkommet att unga spelare likt Fisker Molgaard och Sjöholm kommer in och sätter press på de äldre spelarna.

Veckans… Nolla
Frölundas Lasse Johansson höll säsongens första nolla och var den enda målvakten som lyckades med den bedriften den gånga veckan.

Veckans… Hattrick
Jonathan Dahlén stod för ett hattrick när Timrå vann över Oskarshamn i lördags. Dahlén som anslöt sent till Timrå efter ett år i San Jose Sharks fortsätter att övertyga.

Veckans… Doldis
HV71 har ryckt upp sig på slutet och spelar med en helt annan intensitet och noggrannhet i spel. Herman Hansson har överraskat positivt och, sett till förväntningarna inför säsongen, varit det bästa nyförvärvet. Den energi, fart och fysisk som Hansson står för gör honom unik bland HV’s forwards och därför har också fått en betydande roll. Kedjan med Måns Lindbäck och Oscar Fisker Molgaard banade vägen för trepoängaren mot Oskarshamn i tisdags och det gör att HV för första gången den här säsongen kan blicka uppåt i tabellen.

Veckans… Svettigaste
Linköpings Oscar Fantenberg hade en ganska svettig afton i torsdags mot Rögle. När matchen summerades hade Fantenberg klockat in på 32 minuter och 55 sekunder. För övrigt den högsta noteringen av en spelare den här säsongen.

Veckans… Mål

https://twitter.com/swehockeygifs/status/1596569643359027200?s=20&t=x0tFyyRuOL0cPRv1U6dWfA

Veckans… Finaste
Vanligtvis kan sociala medier vara ett avlopp för åsikter och till tider med en ganska hård ton. Efter Börje Salmings tragiska bortgång har kärleken strömmat in och sällan har vi varit så enade. På arenorna har fansen hyllat Börje genom att skandera hans för- och efternamn mellan klackarna, hedrat honom genom tysta minuter och tillägnat honom omgång 21.
Vi får alla hjälpas åt att föra vidare historierna om Börje och framför allt hjälpa till att stötta forskningen mot den så vidriga sjukdomen ALS.

https://twitter.com/cmorehockey/status/1595863982098632704?s=20&t=x0tFyyRuOL0cPRv1U6dWfA

Veckans… Podd
Lyssna gärna på det senaste avsnittet av Sanny & Svensson när vi går igenom de hetaste grejorna i hockey-Sverige varje vecka.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny