Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Skulle kunna bygga ett starkt case

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #9

Målvakt:

Jhonas Enroth Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Örebro vann komfortabelt mot Rögle i lördags med 4-1. Jhonas Enroth var knappt två minuter från att hålla nollan när Linus Sjödin putsade till siffrorna efter slarv av Örebrobacken Marcus Hardegård. Dessförinnan hade Enroth bland annat räddat ett friläge från Oskar Stål Lyrenäs, ett öppet läge från Ludvig Larson och en vass styrning från Linus Sandin.
Enroth var lugn och trygg matchen igenom precis som han så ofta är.

Bubblare: Anders Lindbäck Brynäs

Johannes Kinnvall Brynäs

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Johannes Kinnvall börjar mer och mer se ut som den back han förväntades vara när han värvades hem till Gävle och Brynäs i somras. Jag vet att han störts av en fotskada under inledningen av säsongen något som hämmat hans spel. De senaste matcherna, i synnerhet den gånga veckans, har Kinnvall lyft sig vilket om inte annat märks i hans poängproduktion. Nu löser Kinnvall situationerna i egen zon på ett bra sätt och gör skillnad offensivt.

Erik Gustafsson Luleå

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Den tidigare ”Veckans lag-favoriten” är tillbaka på listan efter en längre tids frånvaro. Gustafsson stod för en riktigt vass insats mot Oskarshamn i lördags. Två mål, fem blockade skott och en istid uppemot 25 minuter. Det lovar gott för Luleå som behöver ha sin kapten i slag.

Bubblare: Joey LaLaggia HV71, Kristian Näkyvä Örebro

Forwards:

Jan Mursak Frölunda

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Ingen skugga ska falla över Jan Mursak den här säsongen. Även om han inte är de poängspelare han värvades för att vara så är han enormt nyttig för Frölunda. I lördags mot Leksand matchades Mursak i en kedja med Anthony Greco och Jere Innala. Jag gillade det jag såg. Minst sagt. Greco gjorde nog sin bästa match för säsongen, Innala tog intiativ och var kreativ medan Mursak höll ihop kedjan och var lysande matchen igenom.

Linus Ölund Brynäs

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

Linus Ölund tar ett stort ansvar i alla delar av spelet och har en viktig roll i bland annat lagets powerplay. Mot Malmö i onsdags var det just Ölunds enhet och i synnerhet hans slit som la grunden till segern. När Brynäs skulle försvara en ledning med bara minuter kvar mot Färjestad i lördags var Ölund givetvis också på isen.
Jag skulle utan problem kunna bygga ett starkt case för att Linus Ölund är seriens mest underskattade spelare.

Hugo Gustafsson Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Hugo Gustafsson har vunnit Jörgen Jönssons förtroende och jobbat sig till en roll i en av Växjös toppkedjor. Tanken var förmodligen att den rollen skulle vara vikt för nyförvärvet Joachim Blichfeld som istället förpassats till fjärdekedjan. Gustafsson svarade för två mål i segern mot Linköping i lördags och lär således få ett fortsatt förtroende i en av toppkedjorna.

Bubblare: Jack Connolly Luleå, Linus Öberg Örebro, Jonathan Johnson Skellefteå

Mikko Manner Brynäs (2)

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN

En starkt och väldigt viktig vecka för Brynäs som tog sex blytunga poäng mot Malmö och Färjestad. Mot Malmö i onsdags var det aldrig något snack då Brynäs var tämligen överlägsna. Mot Färjestad i lördags lyckades Brynäs vända och vinna efter sex raka förluster mot Färjestad. Det var en form av taktiskt triumf för Mikko Manner som satte ett hårt tryck mot Färjestads backar som fick problem i uppspelsfasen. Det gjorde att Färjestad inte fick något tryck i sitt spel och inte heller fick upp den fart som vanligtvis spelar med.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Örebros Leo Carlsson fortsätter att spela riktigt bra. I hans första byte mot Rögle visade han prov på sitt fysiska spel genom att tackla Brady Furgeson ett par gånger så att hans kedja med Mathias Bromé och Rodrigo Abols kunde förlägga spelet i anfallszon. I spelet med puck händer det i stort sett alltid någonting när Carlsson är på isen.

Veckans… Nolla
Brynäsmålvakten Anders Lindbäck var den enda som lyckades hålla nollan under den gångna veckan. Utan att ta någon ära eller heder från Lindbäck så kan jag konstatera att han knappast behövde slita ihjäl sig mot ett bottenlöst svagt Malmö. Även Rögles Calle Clang höll nollan under de dryga 38 minuter han stod mot Örebro efter det att han ersatte Christoffer Rifalk vid underläge 0-4. Det räknas dock inte som en nolla men Clang får en notering i bloggen vilket inte är fy skam det heller.

Veckans… Doldis
Växjös målvaktspar med Adam Åhman och Emil Larmi är seriens bästa. I lördags var det Åman som stod och visade upp ett förstklassigt spel när Växjö vann med 4-1 över Linköping.

Veckans… Comeback
I tisdagens CHL match gjorde Andreas Borgman comeback efter den axelskada som hållit honom borta från spel sedan april. I lördags mot Leksand gjorde han också comeback i SHL.
Ringrostig? Glöm det.
Borgman visade direkt klass och i backpar med Christian Folin så lär det kosta en del blåmärken för att ta sig in framför Frölundas mål.

Veckans… Passning

https://twitter.com/cmorehockey/status/1594018703925985281?s=20&t=S4z6B-lQG4ZFvPKdFsCB1w

Veckans… Mål
Mottagningen från Alexander Ljunbkrantz var en läckerbit

https://twitter.com/cmorehockey/status/1594006797336997888?s=20&t=S4z6B-lQG4ZFvPKdFsCB1w

Veckans… Podd
Lyssna gärna på det senaste avsnittet av Sanny & Svensson när vi går igenom de hetaste grejorna i hockey-Sverige varje vecka.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny