Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Aldrig varit bättre

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #3

Målvakt:

Linus Söderström Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

I sina andra match i Skellefteå och i sin debut på hemmaplan höll Linus Söderström nollan när Färjestad kom på besök. Det var givetvis en prestigefylld match och seger för Skellefteå efter kvartsfinalförlusten i fjol.
Söderström räddade samtliga 28 skott han fick emot sig och även om Skellefteå vann matchen med 6-0 var Färjestad långt ifrån ofarliga.

Bubblare: Daniel Marmenlind Malmö

Backar:

Brian Cooper Växjö

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Lukas Bengtsson och Joel Persson har med all rätt fått väldigt mycket beröm för sättet som de har inlett säsongen på. Lite i skymundan har Brian Cooper, nyförvärvet från Oskarshamn, varit hur stabil och trygg som helst. Inte i närheten av lika flashig som Persson eller Bengtsson men rakt igenom stenhård och fruktansvärt trygg i allt han gör. Cooper är en klippa i Växjös försvar.

Oskar Nilsson Skellefteå

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Gediget, stabilt och offensivt spetsigt. Det sammanfattar Oskar Nilssons vecka rätt bra. Nilsson är varken speciellt snabb eller teknisk, inte stor eller direkt fysisk för den delen heller. Men han har ändå fått ihop ett spel som han hanterar väl och som gör honom användbar i alla delar av spelet. I powerplay kommer hans fina skott och speluppfattning väl till pass. I ett vasst Skellefteå är Nilsson en av de viktigaste spelarna.

Bubblare: Emil Martinsen Lilleberg Oskarshamn, Jonathan Pudas Skellefteå

Forwards:

Oscar Möller Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Oscar Möller har haft en väldigt fin start på säsongen. Faktum är att hans nio poäng på de inledande sju matcherna är hans poängmässigt bästa start under sina tio säsonger i SHL. Det går med andra ord att damma av klyschan att Möller aldrig varit bättre.
Den gånga veckan svarade Möller för två mål och fyra assist på tre matcher.
Det jag gillar med Möller är hur ansvarstagande han är över hela banan även om det givetvis är hans offensiv som sticker ut för den bredare skaran.

Fredrik Händemark Malmö

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det var faktisk den gamla Fredrik Händemark vi fick se när Malmö tog en tung skalp mot Rögle i derbyt i torsdags. Uppåkningarna med pucken var mer självklara, den fysiska närvaron så när som prickfri och hans uppträdande var majestätisk.
Mot Brynäs i söndags svarade Händemark återigen för en stabil match i synnerhet i tekningscirkeln där han vann tolv av 14 tekningar.

Antti Soumela Oskarshamn (2)

Foto: David Wreland / BILDBYRÅN

Oskarshamn fortsätter att spela en underhållande och fartfylld hockey. Det känns som om den typen av hockey passar Antti Soumela väl. Med sin fart, sitt skott och sitt raka spel mot mål har Soumela så här långt varit en fullträff och också en av seriens bästa centrar.
Den gångna veckan svarade Soumela för sex poäng när Oskarshamn vann efter förlängning mot både Frölunda och HV71.

Bubblare: Max Lindholm Skellefteå, Mikael Ruohomaa Leksand, Christoffer Forsberg Malmö.

Coach:

Tomas Kollar (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Tomas Kollars Malmö fortsätter att övertyga. Den gångna veckan var man det enda lag som tog full pott efter att ha besegrat Rögle i Ängelholm och Brynäs på hemmaplan.
Trots att Malmö inte var lika disciplinerade mot Brynäs som man varit tidigare under säsongen så lyckades man ändå att vända och vinna på ett övertygande sätt. Malmö har imponerat och överraskat under inledningen av säsongen.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Örebros Leo Carlsson har fått en flygande start på säsongen. Den gångna veckan svarade Carlsson för tre assist och har under inledningen av säsongen var seriens klart bästa junior. Fortsätter Carlsson att utvecklas och ta kliv kan han till och med väljas som andra- eller tredje spelare i sommarens draft efter supertalangen Connor Bedard.

Veckans… Nolla
Skellefteås Linus Söderström är tillbaka med besked efter några skadefylld säsonger.
Mot Färjestad i tisdags spikade Söderström igen när Skellefteå vann med 6-0.

Veckans… Debut
När Linköping mötte Rögle i Ängelholm fick Jesper Myrenberg chansen att göra sin SHL-debut och som han gjorde det. Myrenberg var briljant och stod för några högklassiga räddningar där Daniel Zaar, Marco Kasper, Anton Bengtsson och Dennis Everberg fick se på när Myrenberg agerade likt en vägg.

https://twitter.com/cmorehockey/status/1576266541292830721?s=20&t=Q-UFXzGshygBAKBaaQERqQ

Veckans… Hur bär ni er åt?
Kanske vi ska addera Max Lindholm på listan med namn som Jesper Frödén och Linus Karlsson på spelare som Skellefteå plockat från hockeyallsvenskan som sedan gjort succé?
Lindholm svarade under den gångna veckan för fyra mål på tre matcher och har fått en flygande start på sin andra sejour i SHL.

Veckans… Flopp
Lucas Elvenes lämnar alltså HV71 efter fem omgångar. Elvenes var petad mot Oskarshamn och hela situationen känns rakt igenom märklig. När Elvenes värvades under sommaren beskrevs han som en spelare som gillar att utmana med sin kreativitet, fart och fina skridskoåkning.
Vad allt detta tagit vägen låter jag vara osagt men helt klart är att Elvenes var en besvikelse sett till förväntningarna.

Veckans… Boxplay specialist
Skellefteås Tom Kühnhackls match mot Färjestad i tisdags var fullkomligt lysande. Även om Skellefteå vann med hela 6-0 så tycker jag att Kühnhackl ska lyftas fram för hans uppoffrande- och dominanta spel i defensiven och synnerhet i boxplay.

Veckans… Mest underhållande
Finns det något lag i SHL som spelar en roligare hockey än vad Oskarshamn gör för tillfället?

Veckans.. kommentar
”Det var länge sedan jag såg Leksand så bra”
Roger Rönnberg var imponerad över Leksand efter den andra perioden i en match som var väldigt underhållande.

Veckans… Inramning

https://twitter.com/cmorehockey/status/1575530927757103104?s=20&t=Q-UFXzGshygBAKBaaQERqQ


Veckans… Räddning

https://twitter.com/cmorehockey/status/1574822760802648065?s=20&t=Q-UFXzGshygBAKBaaQERqQ

Veckans… Podd
Lyssna gärna på Sanny&Svensson med det hetaste snackisarna från SHL och hockeyAllsvenskan.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny