Sanny Lindströms blogg

Skickar de en signal?

Den referensgrupp som gick på tidig semester i fjol har redan under de två första speldagarna av SHL anmält fler saker än man gjorde under slutspelet i fjol.

I söndags anmäldes Timrås Erik Walli Walterholm för en tackling i ryggen som Disciplinnämnden granskade och, tack och lov, friade. Idag anmäldes Linköpings Stefan Matteau för filmning något som Disciplinnämnden valde att bestraffa och dela ut böter på 5000 kr.
Jag vet inte.
För det första.
Jag gillar inte filmningar och tar bestämt avstånd från det beteendet.
Med det sagt så tycker jag att den här är i gränslandet. Eller rättare sagt. Den är faktiskt hård.
Matteau får ändå en handske upp mot ansiktet varpå han ramlar. Det är en solkar utvisning på Joakim Lindström. Det säger nog ingen emot.

Jag såg bra mycket tydligare förstärkningar och filmningar under slutspelet i fjol och att sattyget faktiskt eskalerade.
Möjligtvis att det här är att skicka en signal och nu får det f.. vara nog med filmningar.
Lägger man ribban på den här nivån på vad som anses vara filmningar så har man nog att göra den här säsongen.
Sett till slutspelet i fjol fanns säkert 50-talet liknande situationer som lämnades utan åtgärd

https://twitter.com/cmorehockey/status/1572506102540951554?s=20&t=TD9rqKQRpKvu8zCXfh2vLg

Matchen då?
Jag var väldigt imponerad av Skellefteås prestation. Kedjan med Rickard Hugg, Jonathan Johnson och Oscar Möller hade stundtals lekstuga. Pär Lindholm har en pondus i sitt spel, Andreas Wingerli har sin energi medan Joakim Lindström bara är Joakim Lindström. Numera också den spelare som gjort flest poäng i Skellefteås historia.
Det är klass rakt igenom. Lindström åker inte snabbast eller är den mest spektakulära. Men om fler hade haft hans förmåga att styra tempot med sitt spelsinne och passningar skulle hockeyn vara mer sevärd.
Tänk att vi för bara några veckor sen inte ens visste om han skulle spela den här säsongen. Lindström håller än och har kan säkert är god för bortåt 40 poäng och det vid en ålder av 39 år.
Makalöst.
Bäst på plan tycker jag ändå att Jonathan Pudas var.
David Petraseks 53 poäng från säsongen 09/10 är den bästa poängnoteringen för en back under en säsong.
Bara en skada kan stoppa Pudas från att slå det den här säsongen.

Tack för att ni tog er tid

Sanny