Sanny Lindströms blogg

Ett fullkomligt fenomenalt slutspel

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan. I säsongens sista Veckans lag hyllar jag givetvis Färjestad efter att man säkrat sitt första guld på elva år. 

Veckans lag #33

Målvakt:

Dominik Furch Färjestad (4)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN /

Luleå mäktade endast med att göra ett mål på Dominik Furch under match sex och sju. Luleå sköt totalt 40 skott och Furch uppträdde lugnt och sansat trots det pressade läget.
Luleås skyttekung Pontus Andreasson var fri i mitten av den andra perioden i match sju utan att överlista Furch. Ett mål där och Luleå hade mycket väl kunnat vara mästare. Så små var marginalerna.

Backar:

Jesse Virtanen Färjestad (4)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Jesse Virtanen har växt mer och mer under slutspelet och i synnerhet under finalserien. Det var Virtanen som bröt måltorkan i match sju och var också den som drev upp pucken i samband med Färjestads 2-0 mål. Virtanen har varit en av finalseriens bästa spelare och överglänst flera av Luleås bästa backar.

Theodor Lennström Färjestad (5)

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Theodor Lennström har genomgående under slutspelet spelat på en väldigt hög nivå. Han är en dynamisk back som kan sluka massvis med istid och hanterar alla delar av spelet. Gjorde det så viktiga 1-0 målet i match sex när Färjestad var pressade att vinna.

Forwards:

Per Åslund Färjestad (4)

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Per Åslund har stått för ett fullkomligt fenomenalt slutspel och välförtjänt utsågs han till slutspelets mest värdefulla spelare.
Åslund tryckte 3-1 målet i match sex och var sedan en av Färjestads bästa spelare i match sju.
Jag noterar i min ensamhet att Åslund inte fått den assist han skulle haft i samband med Färjestads 3-0 mål i öppen kasse. Nu kanske inte Åslund bryr sig nämnvärt men rätt ska ju ändå vara rätt.

Linus Johansson Färjestad (3)

Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Linus Johansson har personifierat Färjestad med sitt intensiva- och uppoffrande spel. Det går inte alltid så snabbt men Johansson har en förmåga att alltid få med sig pucken och förlägga spelet i anfallszon. Johanssons pondus och jävlaranamma har ordagrant varit guld värt för Färjestad.

Jacob de la Rose Färjestad (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Jacob de la Rose är en spelare som alla vill ha i sitt lag. Inte den som sticker ut i offensiven men som han dominerat i det defensiva spelet. Under finalserien har han haft som uppgift att neutralisera Linus Omarks kedja vilket han gjort med den äran. De la Rose är en av de tydligaste guldhjältarna för Färjestad.

Coach:

Tomas Mitell Färjestad (3)

Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Under 75 dagar som tränare för Färjestad har Tomas Mitell förändrat laget från ett ojämnt mittenlag till svenska mästare. Det är smått otroligt.
Färjestad har spelat med en fysisk närvaro och taktiskt disciplin blandat med en individuell skicklighet.
Det kan man tacka Mitell för.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Den enda junior som fick istid var Färjestads Joel Nyström. Han har varit genomgående bra och stått för en stabil finalserie.

Veckans… Nolla
Dominik Furch höll nollan i match sju och var således den kanske största anledningen till att Färjestad vann SM-guld.

Veckans… Tack så mycket
Det har varit ett härligt slutspel och framför allt en riktigt bra finalserie. Att det sträckte sig hela vägen till en match sju gör att den för alltid kommer att bli ihågkommen.
Jag kommer också minnas den här finalserien för den inramning som det bjudits på i både Karlstad och i Luleå.

Veckans… Grattis 

https://twitter.com/cmorehockey/status/1524847930087178241?s=20&t=RiwgvV0WW2ZzX8zdtKPRbQ

Veckans… Podd
Lyssna gärna på podden Sanny&Svensson där vi går igenom det hetaste från den gångna veckan

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny