Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

En blivande storback

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #18

Målvakt:

Jacob Johansson Timrå

Foto: Pär Olert / BILDBYRÅN

Jacob Johansson höll nollan mot Växjö i lördags efter att ha fått se sin målvaktskollega Sami Rajaniemi kasta in puckarna mot Skellefteå i torsdags.
Om Timrå ska ta sig förbi Malmö och upp på säker mark så bör nog Johansson stå så många matcher som möjligt.

Bubblare: Mantas Armalis Djurgården

Backar:

Lian Bichsel Leksand

Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN /

Den gångna veckan var Bischels i särklass bästa i SHL. Jag ser en blivande storback som tar för sig mer och mer i matcherna. På senare tid har han också fått mycket mer istid och var genomgående bra i alla matcher även om prestationen mot Malmö i tisdags sticker ut. Det är inte svårt att förstå varför scouterna redan nu flockas runt Bischel och varför schweiziska TV skickade ett team till Leksand för att göra reportage om hans utveckling och framtid.

Jonathan Pudas Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Fortsätter att spela på en väldigt hög nivå i match efter match. Pudas har varit seriens bästa back och den gångna veckan har inte varit någon skillnad. Pudas har en naturlig aggressivitet i sitt spel kombinerat med en smartness som få andra.

Bubblare: Tobias Ekberg Leksand, Tim Erixon Timrå

Forwards:

Linus Omark Luleå (2)

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Den nya kedjeformationen med Linus Omark, Juhani Tyrväinen och Pontus Andreasson har snabbt funnit kemi och levererat offensivt. Luleå gjorde sju mål den gångna veckan och Omark hade poäng i sex av de sju målen.
Mot Växjö i tisdags svarade Omark för fyra poäng och en dominant insats. Omark kan vara så sanslöst bra och spelar också med passion och en härlig inlevelse.

Patrik Karlkvist Oskarshamn (3)

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Det hattrick som Karlkvist svarade för följdes upp av ytterligare ett mål mot Djurgården igår. Det betyder att Karlkvist nu är i delad ledning i skytteligan med Max Veronneau. Kedjan med Fredrik Olofsson, Kim Rosdahl och Karlkvist är en av seriens bästa vilket man visade med all önskvärd tydlighet i lördags mot Frölunda.

Fredrik Olofsson Oskarshamn (3)

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Seriens formstarkaste spelare. Jag kan utan tvekan argumentera för att Fredrik Olofsson är den absolut bästa spelare i serien vid sidan av Linus Omark. Olofsson får det mesta att se enkelt ut, är alltid rätt placerad i banan och bidrar över hela isen i synnerhet offensivt vilket hans fem poäng på två matcher vittnar om.

Bubblare: Max Veronneau Leksand, Linus Karlsson Skellefteå, Jonathan Johnson Skellefteå

Coach

Robert Ohlsson, Andreas Falk och Pierre Johnsson Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

I tisdags visade Skellefteå vilken kapacitet man besitter i den övertygande segern mot Frölunda. I torsdags fick Timrå smaka på deras fruktade offensiv. Trots att Robert Ohlsson saknades i båset mot Timrå så presterade man likväl på en väldigt hög nivå. Andreas Falk och Pierre Johnsson backades då upp av sportchefen Erik Forsell som tillsammans fyllde tomrummet efter Ohlsson på ett bra sätt.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Givetvis är det Leksands Lian Bichsel som får den här utmärkelsen (se kommentar ovan).
Jag vill passa på att lyfta fram en annan spelare som är född 2004 i form av Linköpings Mattias Hävelid. Jag gillar det jag sett på slutet och det känns också som om Hävelid sakteliga börjat växa in i rollen som en SHL-back.
Han spelar hårt och rejält och är inte alls tokig med pucken. Hävelid är en av många duktiga juniorer som Linköping fått fram de senaste åren.

Veckans… Nolla
Timrås Jacob Johansson var den enda målvakt som lyckades hålla nollan den gångna veckan.

Veckans… Hattrick
Oskarshamns succéman Patrik Karlkvist svarade för ett hattrick mot Frölunda i lördags. Karlkvist står noterad för 21 mål den här säsongen och är med det den bästa målskytten i serien vid sidan av Max Veronneau

Veckans… Doldis
Det är kanske är en sanning med modifikation att kalla Leksands Martin Karlsson för en doldis. Men för de bredare massan så får Karlsson sällan de stora rubrikerna även om jag vet att han är extremt uppskattad av sina egna supportrar. Karlsson står för hårt jobb i byte efter byte och är på så sätt ovärderlig. Har den gångna veckan dessutom fått chansen i powerplay och gjort det bra.

Veckans… Debut
Djurgårdens Cameron Schilling gjorde sina två första matcher för stockholmarna under helgen.
Jag gillade det jag såg och det lovar gott inför framtiden.
Schilling borde kunna ge lite stabilitet och vara en spelare som är användbar i alla delar av spelet.

Veckans… Comeback
Det var den samma gamla vanliga Dick Axelsson som den gångna veckan gjorde comeback. Helt klart är att han var en injektion och vad jag hört har han också betytt massvis för gruppen och kommit in med glädje och energi i omklädningsrummet. Axelsson stod för tre poäng och var en avgörande faktor till att Djurgården kunde vinna båda sina matcher.

Veckans… Individuella prestation

https://twitter.com/cmorehockey/status/1483518126037913605?s=20

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmorehockey/status/1484928439958310914?s=20

Veckans… Mottagning

https://twitter.com/cmorehockey/status/1484920499180384256?s=20

Veckans… Podd

Lyssna gärna på veckans avsnitt av Sanny & Svensson där vi, som alltid, plockar upp de stora snackisarna från både SHL och hockeyallsvenskan.

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter, Instagram eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny