Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Jag köper det inte

Inför den här säsongen gavs domarna möjligheten att granska beslut som man på isen bedömer som matchstraff. Därifrån går det att gradera ner straffet till en tvåminutersutvisning. Både i Luleå och i Oskarshamn valde man att granska ett par situationer alltför att det ska bli rätt i så viktiga beslut.

Jag har inga problem med beslutet att dela ut ett matchstraff på Linköpings Max Lindroth. Det var en armbåge som träffade på Daniel Sondells haka. Där använde man sig av tekniken på ett bra sätt för att komma fram till rätt beslut. I Oskarshamn valde domarna också att granska med hjälp av bilderna i speakerbåset i samband med att Christian Folin fick ett matchstraff.
Jag har inga problem med att domarna fått den här möjligheten men då måste det också bli rätt.
För att tala klarspråk. Det är ett horribelt matchstraff på Christian Folin.

https://twitter.com/cmorehockey/status/1484903878034350081?s=20

När man nu väljer att titta på situationen och bedöma den som crosschecking så behöver man inte ta en femminutersutvisning för att situationen renderar i en skada. Domarna har möjligheten att antingen ta en tvåminuters- eller femminutersutvisning.
Det är viktigt att förtydliga.
Det är också viktigt att påpeka att Folins klubba är höjd med Dale Weise rumpa men att den inte sker med någon våldsam kraft.

Om det ska bedömas som en corscchecking av den grad att det ska rendera ett matchstraff så ska rimligtvis kraften vara hårdare vilket Folins böjda armar indikerar att det inte är.
Jag bedömer det mer som en väldigt olycklig situation och hoppas givetvis att Dale Weise mår bra trots allt.
Men när domarna nu har möjlighet att titta på video i lugn och ro så förväntar jag mig att det också görs bättre bedömingar.
Det är ju trots allt därför man fått den här möjligheten.
Jag köper inte att det här bedöms som ett matchstraff.

Tack för att ni tog er tid

Sanny