Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Han kan rädda jumbon

En sak kan vi slå fast. Joakim Fagervall lämnar Malmö med klass. Ingen som helst bitterhet- eller smutskastning mot Malmö utan enbart självrannsakan.
Han säger själv att han är revanschsugen och har ambitionen att fortsätta coacha inom en snar framtid. Det för mig genast in på det faktum att Djurgården borde lyfta på luren och höra sig för.
Joakim Fagervall är precis det som Djurgården behöver.

https://twitter.com/cmorehockey/status/1483534544078782465?s=20

Ändå sedan Barry Smith lämnade Djurgården i slutet av oktober har stockholmarna försökt rekrytera en ny tränare utan framgång. Den jakten har intensifierats sedan KG Stoppel ersatte Joakim Eriksson som sportchef i Djurgården.
Med all respekt för Nichlas Falk och Mikeal Aaro. Ingen av dem klev in i Djurgården med ambitioner om att vara huvudtränare och om vi ska vara helt ärliga så har ingen visat sig vara redo uppgiften.
Marknaden på tränare är skral och de som funnits tillgängliga har, vad jag förstått, inte varit jättesugna på att ta jobbet.
Kanske att lösningen finns i den tidigare Malmötränaren (något som vi diskuterade i podden i måndags).

Djurgården har flaggat för att värva spelare och är väldigt aktiva på marknaden och har också fått ekonomiska resurser att agera.
De sista detaljerna kring rutinerade klassmålvakten Alexander Salaks utköp väntas gå i lås vilket stärker upp laget rejält.
Nu verkade det som om en utköpsklausul uppdagades och kanske hade den varit viktigare att ha koll på den än ivern att läcka ut nyheten.
Jag lägger inget större ansvar på Djurgården utan det här är givetvis en detalj som rådgivarna måste ha koll på men som de av någon anledning missat. Märkligt. Minst sagt.
Men. Alexander Salak vittnar om att Djurgården visar handlingskraft vilket för mig in på Joakim Fagervall.
Med sitt lugn och sin rutin skulle Fagervall komma in i Djurgården med ett stort förtroendekapital och sprida en form av lugn till gruppen. Han skulle, likt han gjort i Malmö, stå rakryggad och som en sköld framför laget oavsett resultat.
Han skulle också stötta upp Nichlas Falk och Mikeal Aaro som kan återgå till rollerna de rekryterades för och är mer bekväma i.
För mig handlar Djurgårdens kommande månader inte om att göra taktiska förändringar utan mer om att gjuta mod i en stukad grupp.
Den uppgiften är Fagervall som gjord för.

Jag förstår att det eventuellt kan finnas hinder i form av att Fagervall fortsatt är avlönad av Malmö som i allra högsta grad kan bli Djurgårdens motståndare i ett kval. Jag misstänker därför att Malmö måste ge något form av klartecken till Fagervall som har kontrakt fram till sista april 2023. Det skulle å andra sidan betyda att man når en ekonomisk uppgörelse med Fagervall som innebär att man behöver stå och betala hans lön hela nästa säsong också.
Likväl tror jag Djurgården ska ställa frågan och anmäla sitt intresse till Fagervall.
Jag tror på fullaste allvar att han är precis det som Djurgården behöver i sin jakt på ett nytt kontrakt.

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny