Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

Ett svek mot supportrarna

Ur led är tiden.
Färjestad lånar en av HV71´s viktigaste spelare i ett par matcher.
Har verkligen HV´s ledningen det förtroendekapitalet efter fjolårets degradering?
De tar väldigt stora risker utan att ha någon som helst egen vinning i det.

Färjestad har målvaktskris i och med att formstarke Domink Furch saknas vilket gör att man står och faller med oprövade Dennis Hildeby. Det är givetvis ett scenario men helst velat undvika i synnerhet sedan Furch varit lysande på slutet och att Hildeby nyligen flyttades upp från juniorlaget i samband med att Henrik Haukeland lämnade förra veckan.
Jag förstår således att man är desperata.
Lösningen på målvaktskrisen hittade Färjestad i Filip Larsson och HV71, en av sina största rivaler de senaste 20 åren.
Jag är fullt införstådd med att HV71 inte har några matcher under perioden som Filip Larsson lånas ut till Färjestad och att han därför ”endast'” missar några träningar med laget.
Men har verkligen HV71´s ledning, efter fjolårets degradering, det förtroendekapitalet att riskera att stöta sig med sina egna supportar?
Och, bortsett från att man tillfredställer Filip Larssons ambitioner om att spela så högt upp som möjligt, vad vinner HV71 på det här?
HV71 är ett lag med tydliga ambitioner och också krav att ta sig tillbaka till SHL. Jag har därför svårt att förstå varför man ska vara lagen i SHL till lags.
Vad händer om Filip Larsson blir skadad under tiden han är i Färjestad?
Larsson skulle såklart kunna bli skadad i samband med en träning i HV71 men jag tror få hade haft åsikter kring hur laget tränat och mer känt att det varit otur och tråkigt.
Men nu. Larsson sträcker sig och blir borta i åtta veckor?
Det är alltså en risk man är villig att ta samtidigt som man retar upp sina egna supportrar och också devalverar den serie man själva spelar i.

Även om HV71 för närvarande spelar i hockeyallsvenskan så är Färjestad fortsatt deras största rival. Rent historisk är det två lag som tampats i toppen och haft duster utöver det vanliga
När jag spelade i Färjestad blev jag snabbt upplyst av digniteten av mötena med HV71.
Jag minns speciellt en händelse när det under träningen dagen efter en storförlust mot HV71 samlades ett gäng upprörda supportar på läktarn och krävde att få prata med några i spelartruppen.
Eftersom jag vid tidpunkten var kapten fick jag den delikata uppgiften att bemöta kritiken.
I sista stund bestämde klubben att tränaren Perra Johnson skulle ta mötet istället.
Väl där lät de honom förstå hur mycket de här matcherna betydde och vädrade sin besvikelse över spelartruppens insats som de tyckte var oengagerad. De kände helt enkelt inte att spelarna brydde oss lika mycket som de gjorde.
Jag trot att HV´s supportrar känner exakt samma sak i och med att Filip Larsson lånas ut vilket jag har respekt och förståelse för.
Det spelar ingen roll om Larsson lånas ut en timme eller ett par matcher till Färjestad. Det är oavsett ett svek mot supportrarna.

Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny