Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sanny Lindströms blogg

En skilsmässa lär vänta

Djurgården är klar med den utredning som tillsattes i samband med att den tidigare lagkaptenen Linus Videll anmält klubben för kränkande särbehandling. Inget tyder på att Djurgården gjort sig skyldiga till de anklagelser som riktades mot dem och jag undrar därför hur Vidells framtid i klubben kommer att se ut.

Det är- och har varit en situation som ingen mått bra av. Varken Djurgården som förening, spelare och ledare eller framför allt Linus Videll själv. Att de externa utredarna inte tar hans parti ändrar givetvis inte på Vidells känsla och uppfattning till det som låg till grund för själva anmälan.
Det intressanta nu är hur man tar sig vidare härifrån. Djurgården har agerat helt enligt de lagar och regler som finns och hörsammat Videll och tillsatt en extern utredning.
Men…
Linus Videll lär ju fortfarande ha samma känsla som innan han valde att anmäla oavsett vad utredning än säger.
Därför undrar jag om han själv vill spela för Djurgården och om gruppen och laget kommer välkomna honom tillbaka med öppna armar igen.
Det är ändå en situation som stört laget och också rört upp känslor inom gruppen.
Samtidigt är det viktigt att förtydliga.
Djurgården kan inte neka Linus Videll att vara tillbaka i sitt arbete (vilket man inte gjort) på grund av den anmälan han gjorde. Absolut inte.
Men man kan välja att inte plocka ut honom till matchtruppen med motiveringen att det är på sportsliga grunder. Det förstår givetvis alla att det i så fall inte vore den verkliga förklaringen för rent sportsligt är Videll en spelare som färgar i laget alla dagar i veckan.
Det om något vore en kränkande särbehandling.
Om Videll sedan skulle spela, hur kommer han mottagas av sina egna fans?

Jag ser en ohållbar situation framför mig.
Linus Videll och Djurgården blir tvungna att gå skilda vägar.
Jag tror det är bäst för båda parter.
Ibland är relationer inte bra för varandra och här och nu känns det som om Videll och Djurgården inte är det.
För allas bästa tror jag det vore bra om man också kunde lösa det så snabbt som möjligt för att gå vidare och lämna det här bakom sig.

Framöver måste man också söka svaren på några frågor som haft stor betydelse för Djurgårdens nedåtgående trend.
Hur kom det sig att urdjurgårdaren Robert Ohlsson plötsligt inte ville skriva på den kontraktsförlängning man diskuterat?
På vilka grunder fick Barry Smith jobbet som huvudtränare?
Varför har man inte lyckats få ihop ett mer slagkraftigt lag och hur har rekryteringen skett av tex Matt Lorito, Paul Carey och Peter Holland?
Hur kunde det gå så långt att en tidigare lagkapten anmäler sin egen klubb för hur han upplever sig blivit behandlad?
Det går säkert internt att ifrågasätta Linus Vidells anmälan men angående Ohlsson och Smith samt årets lagbygge måste tuffa frågor att ställas och kanske är det till och med så att Djurgården måste gå en annan väg för att utvecklas framöver.
Min erfarenhet är att ett dåligt ledarskap går rakt igenom systemet och rakt ner på spelartruppen.
Jag har inte all fakta på bordet men en sak kan jag slå fast.
Skiten rinner nedåt.

Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny