Sanny Lindströms blogg

Har gett svar på tal

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan som gått samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #6

Målvakt:

Kasimir Kaskisuo Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Inledningen av säsongen väckte en del frågetecken huruvida Kasimir Kaskisuo skulle kunna ersätta fjolårets succémålvakt Janne Juvonen.
De senaste veckorna, och i synnerhet den gångna, har gett svar på tal. Kaskisuo har höjt sitt spel och visat att han mycket väl kan vara en fullgod ersättare till Juvonen.
Mot både Brynäs och Örebro har Kaskisuo spelat på en väldigt hög nivå och ser mycket tätare ut och inger ett också större lugn än tidigare.

Bubblare: Jhonas Enroth Örebro

Backar:

Patrik Norén Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Patrik Norén har växt ut till backklippa de senaste säsongerna. Match efter match står han för stabila insatser utan att få några större rubriker. Det är framför allt hans uppoffrande spel i defensiven som sticker ut. När han utöver detta också svarade för matchens båda mål i segern mot Örebro i lördags är han given i Veckans lag.

Erik Gustafsson Luleå

Foto: Tobias Sterner / BILDBYRÅN /

Luleå har skadeproblem på backsidan vilket gjort att Erik Gustafsson tvingats ta ett ännu större ansvar. I toradags mot Djurgården spelade Gustafsson 30 minuter och 43 sekunder. I lördags mot Brynäs hade Gustafsson en lugnare eftermiddag på jobbet och klockande endast in på 29 minuter och 27 sekunder.
Gustafsson är fortsatt ovärderlig för Luleå och bidrar såväl offensivt som defensivt.

Bubblare: Lucas Ekeståhl-Jonsson Rögle, Simon Edvinsson Frölunda 

Forwards:

Richard Gynge Växjö (2)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Het, hetere. Gynge. Det fullkomligt ryker om mål- och poängkungen just nu. Fem nya poäng, flest av samtliga spelare, under veckans matcher är ett facit som man knappt höjer på ögonbrynen över längre med tanke på hur han levererat vecka efter vecka. När Växjö haft en del skador och sjukdomar har Gynge fått ta ett ännu större ansvar något som istiden varit en indikation på. Med ett utgående kontrakt har Gynge satt sig själv i en minst sagt bra sits för kommande förhandlingar.

Marcus Sylvegård Malmö

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Fyra mål under veckans två matcher är ett starkt facit från Malmös mål- och poängkung. Jag var inte helt övertygad om Marcus storhet och långt ifrån säker att värvningen skulle bli någon succé trots att han hade ett fint slutspel med Växjö i fjol.
Hittills har jag dock haft fel.
Marcus Sylvegård har varit riktigt bra och lyckats hitta balansen mellan fysiskt- och kreativt spel.

Anton Bengtsson Rögle

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Jag tror att vi alla pratar alldeles för lite om Anton Bengtsson. Inser ni ens hur bra han är just nu?
Slutspelet i fjol var riktigt bra men likväl bara visat sig vara en försmak av det vi fått se i år.
Bengtsson spelar hårt och uppoffrande över hela isen och är ovärderlig för Rögle.

Bubblare: Linus Omark Luleå, Max Friberg Frölunda, Joakim Lindström Skellefteå

Tränare:

Björn Hellkvist Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN /

Jag frågade Björn Hellkvist om det var något han skulle ändra på rent taktiskt inför matchen mot Örebro i lördags med tanke på att man åkte ut med dunder och brak mot just Örebro i kvartsfinalen i fjol. Hellkvist kollade frågande på mig som om jag inte var helt klok.
Han påtalade istället hur de skulle kontrollera spelet bättre, ha snabbare vändningar och större puckinnehav. Efter de första 20 minuterna var Hellkvist missnöjd med lagets prestation med i de efterföljande 40 minuterna visade Leksand med all önskvärd tydlighet att laget till och med är bättre i år än i fjol.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Simon Edvinsson har under den gångna veckan återigen visat prov på hans skicklighet att transporter puck, följa med i anfallen och göra jobbet i defensiven. Mot Linköping svarade Edvinsson för karriärens första SHL mål som var början på den vändning som gav tre poäng. Han var också på isen med några minuter kvar och spelade uppoffrande och täckte skott i ett kritiskt läge i boxplay.
Jag skulle utan minsta problem kunna argumentera för att Simon Edvinsson skulle få testa på spel i Tre Kronor redan till turneringen som går av stapeln i november. Så bra han har varit.

Veckans… Nollor
Leksands Kasimir Kaskisuo höll sin första nolla när masarna vann över Örebro i lördags. Det var för övrigt en härlig duell mellan veckans två bästa målvakter där Jhonas Enroth i sin tur höll nollan mot Timrå i torsdags vilket för övrigt var hans tredje för säsongen.

Veckans… Doldis
Oskarshamn har stått för en imponerande inledning av säsongen och mycket av rubrikerna har landat på bröderna Zohorna, Fredrik Olofsson och Patrik Karlkvist för att nämna några. Den gångna veckan har lagets fjärdekedja med Johan Johnsson i spetsen varit den mest drivande. Johnsson stod för tre poäng på två matcher och var riktigt bra mot både Färjestad och Växjö.

Veckans… Hattrick
Malmös Marcus Sylvegård svarade för ett hattrick under den gånga veckan. Han är, efter Thomas Zohorna och Max Véronneau, den tredje spelaren den här säsongen som stått för den bedriften.

Veckans… Men ge mig chansen för f..
Djurgårdens Linus Andersson har en offensiv spets som man av någon outgrundlig anledning valt att förbise under inledningen av säsongen. När importfloppen Matt Lorito slarvade i samband med Färjestads 2-0 mål i tisdags fick Andersson chansen och det råder inget tvivel att han tog till vara på den. Tre mål och en assist blev Anderssons facit och en högst bidragande orsak att Djurgårdens förlustsvit tillslut stannade på sju matcher.

Veckans… Hemvändare
När Fredrik Händemark blev överflödig i St:Petersburg var Malmö snabba att hugga. Det är en lysande värvning och jag tvivlar inte för en sekund att han kommer återta sin position som en av seriens bästa spelare.

Veckans… Hjärnsläpp
Det var såklart inte Fredrik Styrmans fel att Peter Holland tappade fattningen och började puckla på honom. Det var Peter Holland som slog och således bär huvudansvaret till att Styrmans fortsatta karriär som hockeyspelare är osäker.

Veckans… Pass

https://twitter.com/cmorehockey/status/1449402765562847232?s=20

Veckans… Grattis

https://twitter.com/SHLse/status/1448952058191699969?s=20

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny