Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ingen är mer ifrågasatt

Säsongen är igång och det betyder givetvis att Veckans lag återigen är tillbaka.
Även om det endast spelats en omgång finns det spelare och tränare som ska lyftas fram och få sin plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #1

Målvakt:

Henrik Haukeland Färjestad

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Henrik Haukeland är tveklöst den mest ifrågasatta spelaren i serien inför den här säsongen. Haukelnad har målats upp som Färjestads svaga länk i jakten på klubbens första SM-guld på elva år.
I premiären mot Växjö var Haukeland den enskilt största anledningen att värmlänningarna lämnade Småland med en seger. Växjö var det bättre laget och skapade de vassaste chanserna men Haukeland stod för flertalet svettiga räddningar.
Haukeland- kritikerna 1-0.

Bubblare: Christoffer Rifalk Rögle

Backar:

Kristian Näkyvä Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Kristian Näkyvä stod för en fullkomligt briljant match mot Rögle. I avsaknaden av fjolårets gigant Robin Salo är det uppenbart att ett större ansvar kommer tillfalla Näkyvä. Det var också något som Rögle snabbt registrerade och skickade därför sin bulldozer Adam Edström på Näkyvä. Den elegante finske backen stod för två mål och loggade in på 27 minuter, mest av alla spelare i premiären.

Oskar Nilsson Skellefteå

Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN /

Så lugn och trygg i allt han gör. Nilsson utvecklades i fjol till en av seriens bästa backar och det ser onekligen ut som han tagit vid där han slutade. Svarade för en riktigt bra match mot Djurgården i premiären.

Bubblare: Joakim Ryan Malmö, John Nyberg Brynäs,

Forwards:

Konstantin Komarek Luleå

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Det mesta av snacket inför säsongen har handlat om Linus Omark. En spelare som inte är helt olik Omark sett till spelstilen är Konstatin Komarek. Österrikaren var inblandad i fyra av Luleås fem mål mot Linköping och snodde rubrikerna från hemvändaren.

Fredrik Olofsson Oskarshamn

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Det här året är tanken att Olofsson ska etablera sig i landslaget och ta ytterligare kliv för att efter säsongen skriva NHL-kontrakt. Olofsson var grym i premiären i ett offensivt sprudlande Oskarshamn. Olofssons individuella aktion i samband med Oskarshamns fjärde mål visade prov på hans tuffhet och mod.

Patrik Karlkvist Oskarshamn

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Det finns en del frågetecken huruvida Karlkvist klarar av att ta steget från Hockeyallsvenskan till SHL och fortsatt kunna vara en produktiv spelare. Den 29 årige SHL debutanten stod för två mål och en assist i segern mot Timrå. Snacka om drömstart.

Bubblare: Juhani Tyrväinen Luleå, Tomas Zohorna Oskarshamn, Nicklas Danielsson Brynäs

Tränare:

Mikko Manner Brynäs

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Det har varit mer prat om värme, gemenskap, kärlek, harmoni och glädje än om spelsystem och prestationer. Det kanske var en bidragande orsak till att Manners gäng lyckades vända ett 0-2 underläge till seger med 4-2 mot Frölunda borta.
En drömstart för Brynäs som lag och organisation i den omstart som man ännu en gång gjort.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Växjös Victor Stjernborg har tagit kliv under sommaren och är mer delaktig i spelet. Stjernborg stod för en fin debut mot Färjestad och svarade för en snygg passning till Emil Forslunds 1-0 mål.

Veckans… Nollor
Premiärdagens sju matcher bjöd på hela 48 mål och ingen av målvakterna lyckades därför hålla nollan.

Veckans… Äntligen
Hockey igen. Underbart. Det var en genomgående bra premiäromgång vilket lovar gott inför framtiden.

Veckans… Drömbesked
Det var ett oväntat men glädjande besked vi fick i tisdags. Från och med den 29e september släpps restriktionerna och publiken är återigen välkomna på våra arenor.
Helt underbart.
Det här har vi väntat på sen den 13e mars 2020.

Veckans… Vändning
Det började med en briljant och klinisk brytning av Oscar Eklind som bäddade för Nicklas Danielsson 1-2 reducering. Därifrån var det inget snack.

https://twitter.com/cmoresport/status/1436714194557153284?s=20

* * * * * * * * * * * * *

Jag kommer även den här säsongen att plocka ut Veckans lag som jag publicerar klockan åtta varje måndag.
Vill ni vara med och påverka veckans lista når ni mig enklast på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny