Sanny Lindströms blogg

En spelare vi pratar för lite om

Det var en dag på jobbet varken mer eller mindre. Även om Storbritannien inledde okej och faktiskt tog ledningen, efter en horribel videobedömning, så var segern aldrig hotad.
Nu lever hoppet och det är det enda som spelar någon roll just nu.

Det var i grunden så här det skulle sett ut mot både Danmark och Belarus. Sverige gjorde jobbet och det är precis vad som går att förvänta.
Inför matchen mot Slovakien på söndag så har Tre Kronor fått igång fler spelare som kan vara med och bidra i det offensiva spelet. Marcus Sörensen gjorde sin bästa match och fick mer draghjälp tillsammans med bröderna Kempe. Nu kom Sörensens fart mer till sin rätt och spelet blev mycket rakare något som passar honom väl. Adrian Kempe har varit genomgående bra turneringen igenom och brorsan Mario har också lyft sitt spel de sista matcherna.
Backparet med Jonathan Pudas och Lawrence Pilut kunde dominera och visa sina absoluta styrkor i spelet med puck och i det offensiva spelet. Jag vet att Storbritannien är ett mediokert lag och det är onödigt att dra för stora växlar men likväl är det viktigt att se till prestationerna och bygga självförtroende därifrån.

Bäst idag igen var en spelare som vi pratar alldeles för lite om.
Pär Lindholm har lett Sveriges bästa kedja turneringen igenom utan att för den delen få några större rubriker. Lindholm är så stark med pucken och duktigt på att läsa av spelet vilket gör honom användbar både i offensiva- och defensiva situationer.
Lindholm gör sin omgivning bättre och är så otroligt nyttig över hela banan. Jag tycker att Lindholm verkligen växt den här turneringen och lyft sitt spel ytterligare någon nivå från vad han visade i Skellefteå under säsongen.
VM är annars lite som en audition inför OS nästa år- en turneringen är alla de bästa spelarna finns tillgängliga.
Nu vet jag att Johan Garpenlöv helst vänder sig mot NHL spelarna men är det någon som stärkt sina aktier och flyttat fram sina positioner under turneringen är det Pär Lindholm.

Nu väntar Slovakien i ännu en måstematch innan Tre Kronor avslutar gruppspelet mot Ryssland. Hoppet om en kvartsfinalplats finns fortsatt och det är det enda som spelar någon roll.

Till sist: Det är en pågående debatt här hemma huruvida utespelarna stör målvakten i målgården eller ej. Oavsett hur regeln är utformad går den aldrig att komma från.
För mig är det helt obegripligt att man godkände Storbritanniens 1-0 mål. 
Det hade aldrig blivit mål i SHL eller Hockeyallsvenskan och det är jag faktiskt rätt glad för.

Pär Lindholm fortsätter att övertyga den här turneringen.  Photo: Simon Hastegård / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny