Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Som han skämt bort oss den här säsongen

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan som gått samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #23

Målvakt:

Oscar Alsenfelt Malmö (4)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Det är nästan så att man tar Oscar Alsenfelt för givet. Match efter match, vecka efter vecka, månad efter månad och år efter år. Han är där och presterar alltid på en väldigt hög nivå.
Nollan mot Frölunda var en frukt av ett stabilt målvaktsspel och också ett bra försvarsspel något som Alsenfelt haft en stor påverkan på som den informelle ledare han är.

Bubblare: Jhonas Enroth

Backar:

Mirco Müller Leksand

Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN /

Den meriterade schweiziska backens start har inte varit någon direkt succé. Dock ska man ha respekt för att det tar sin tid att anpassa sitt spel till SHL i synnerhet när man, som för Müller, inte spelat matcher på tio månader. Mot Brynäs svarade Müller för sin i särklass bästa match och visade prov på tuffhet framför eget mål och mer intiativ i spelet med puck än tidigare.

Kristian Näkyvä Örebro

Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Den elegante finske backen gör väldigt få misstag i spelet med puck och är en stor anledning till att Örebro har ett så pass kontrollerat och vasst spel från backplan. Näkyvä är enormt viktigt för Örebro med sitt lugn och sin rutin.

Bubblare: Jonas Holös Linköping, Jesse Virtanen Färjestad

Forwards:

Ponthus Westerholm Malmö (2)

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Tvåmålsskytt mot Färjestad och dessförinnan även målskytt mot Frölunda. Det rullar på bra nu för Malmö och Ponthus Westerholm som leder skåningarnas förstakedja på ett bra sätt. För första gången i Westerholms karriär är han en ledande spelare på SHL nivå och hockeylivet, sett till det individuella prestationerna och Malmös hysteriska form, borde med andra ord leka just nu.

Marek Hrivik Leksand (3)

Foto: Jonathan Näckstrand / BILDBYRÅN /

Leksand visade stundtals klass när man vann över Brynäs igår. En stor anledning till segern var den slovakiske stjärnan. Ett mål och två assist och en väldigt bra match är numera en vanlig dag på jobbet från Marek Hrivik som skämt bort oss den här säsongen.
För tillfället är alla spelare i SHL i färd med att rösta fram seriens bästa spelare där vinnaren tilldelas det prestigefyllda priset Guldhjälmen. Det skulle förvåna mig mycket om inte Marek Hrivik får den utmärkelsen i år.

Patrik Lundh Linköping

Foto: Jeanette Dahlström / BILDBYRÅN

Linköping tog en tung skalp och oerhört viktiga poäng när man besegrade Färjestad i torsdags. En av matchens bästa spelare var tvåmålskytten Lundh som svarade för ett hårt och uppoffrande jobb likväl som offensiv spets.

Bubblare: Robin Kovacs Örebro, Carter Camper Leksand, Emil Sylvegård Malmö

Coach:

Joakim Fagervall (3)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Efter ytterligare två segrar under den gångna veckan har Malmö nu sju raka segrar och en plats i åttondelen är mer eller mindre klar.
Mot Frölunda i tisdags var det inget snack medan segern mot Färjestad i lördags inte var direkt rättvist sett till matchbild. Likväl hittade Malmö ett sätt att vinna och det är en styrka i sig.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Konkurransen bland juniorerna den här veckan har inte varit speciell hård. Bortsett från Albert Johansson och Emil Heineman var det få juniorer som stack ut. Johansson snittade knappt 20 minuters istid under Färjestads båda matcher vilket var ca fem minuter fler än Heineman.
Johansson drar det längst stråt även om Emil Heineman gjorde en stark match mot Brynäs i en kedja med superduon Carter Camper och Marek Hrivik.

Veckans… Nollor
Malmös Oscar Alsenfelt höll nollan mot Frölunda i tisdags. Det var blott hans andra nolla för säsongen men låt er inte luras av det. Alsenfelt håller jag som en av seriens bästa målvakter.

Veckans… Tråkigaste
Djurgårdens kapten Jacob Josefson meddelade den gångna veckan att han ställer in resten av säsongen till följd av den hjärnskakning han ådrog sig mot Rögle den 19e  januari. Ett rejält avbräck såklart men nu är det bara hoppas att Josefson kan återhämta sig och må bra i vardagen.

Veckans… Poängkung
Oula Palve svarade för fyra poäng under Brynäs två matcher den gångna veckan.

Veckans… Sparkapital 
Örebros Borna Rendulic inledde säsongen starkt men har haft det tyngre på slutet. Jag tycker inte att arbetsinsatsen alltid funnits där och en form av frustration har gått att skåda. I fredags mot Brynäs svarade Rendulic för en vass insats och utöver det avgörande målet var han mer involverad och drivande i spelet.
Örebro har svarat för en mycket stark säsong och smyger med bakom Rögle, Växjö och Skellefteå inte bara i tabellen utan som utmanare till guldet. Jag tycker man visat klass över så pass lång tid och i Borna Rendulic och Jhonas Enroth har man dessutom sparkapital och potentiella matchvinnare i ett slutspel.

Veckans… Självkritik 

https://twitter.com/cmoresport/status/1366830125526974468?s=20

Veckans… Kyligaste

https://twitter.com/cmoresport/status/1368241365373583364?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

Sanny