Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En större motståndare än själva spelschemat

Efter ett uppehåll på knappt två veckor är Brynäs åter tillbaka i spel ikväll när man ställs mot topplaget Örebro. Ett högst komprimerat schema väntar med elva matcher på de närmsta 20 dagarna.
Tufft och utmanande. Absolut.
Men vänd på det istället. På knappt tre veckor finns det möjligheter att rädda upp en rätt eländig säsong. Det är en rätt bra morot.

Medan Brynäs suttit vid sidan har man tvingat se på hur Malmö skakat av sig bottenlagen men än viktigare, för egen del, har man fått se HV71 cementerat sin plats i botten.
När Brynäs nu ska spela ikapp matcherna man har i handen, fyra på HV71 och sex på Linköping, finns nu möjligheten att rädda upp säsongen genom att undvika kval. Därför vill jag varken höra eller läsa något mer om det tuffa matchande man har framför sig.
Jag vet. Det är inte optimalt. Långt ifrån. Men absolut inte så jäkla farligt som någon kanske vill göra gällande.
Min erfarenhet är att det, i tuffa tider, är lätt som spelare att leta ursäkter något som sällan är speciellt konstruktiv eller framgångsrikt för den delen. Den eventuella frustrationen kan ta fokus från den faktiska prestationen och här och nu är det såklart inget som Brynäs har råd med. Istället borde man se det som en möjlighet och en riktigt bra sådan.

Jag tycker att Brynäs, i samband med att Greg Scott gjorde comeback, haft ett helt annat tryck i laget. Lägg därtill att Anton Rödin snart väntas åter i spel och även om han kommer vara långt ifrån 100 procent är han likväl en tillgång i form av sin spets men än viktigare kommer hans envishet och tjurskalle att vara.
Jag såg ett enormt driv och engagemang från Rödin veckorna innan han brakade in i sargen mot Skellefteå den 16e januari. Rödins närvaro kommer betyda mycket och i synnerhet för spelat i numerärt överläge något som Brynäs haft problem med utan honom i laget.

Rent spelmässigt har det ändå funnits en del positiva saker att plocka med sig från slutet även om prestationerna varierat och Samuel Ersson räddat dem i många matcher.
Defensiven har varit stabilare om än den kan bli för statisk och passiv till tider. Samtidigt handlar det om att minimera misstagen och ta vara på chanserna framåt och det är klart att sådant underlättar med både Anton Rödin och Greg Scott i laget.
Jag vidhåller dock att det viktigaste av allt är att kanalisera all fokus på själva spelet.
Eventuella frustrationer kring ett orättvist spelschema måste läggas helt å sidan.
Jag tror faktiskt det är en större motståndare än själva spelschemat.

Det är Peter Andersson och Viktor Stråhles jobb att se till att fokus är på själva spelet och inte eventuella orättvisor man kan uppleva under denna speciella säsong.  Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN /

Tack för att ni tog er tid

Sanny