Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

En nivå han aldrig varit i närheten av

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan som gått samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #22

Målvakt:

Jhonas Enroth Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Det har funnits en del tvivel den här säsongen på huruvida Jhonas Enroth fortsatt är den toppmålvakt han en gång var. Det måste man vara ärlig att säga.
Den gångna veckan har Enroth spelat på en väldigt hög nivå. Faktum är att det enkom var Enroths prestation som bäddade för segern mot Djurgården i tisdags. Det var förövrigt Enroths andra nolla för säsongen där även den första kom mot just Djurgården.

Bubblare: Viktor Fasth Växjö

Backar:

Adam Ollas Mattsson Malmö

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Jäklar i mig vad Adam Ollas Mattson spelat bra på slutet och just nu känns det som om han är fullkomligt dominant i alla delar av banan. Tidigare under säsongen när Adam fått chansen i powerplay upplevde jag att hans spel i fem mot fem blev lite lidande och han orkade inte riktigt spela tunga minuter.
Nu är han ett monster där ute och slukar istid med en väldigt låg felmarginal.

Oskar Nilsson Skellefteå (2)

Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN /

Oskar Nilsson fortsätter att spela på en väldigt hög nivå i match efter match. Han är den back som spelar mest i Skellefteå och den enda av backarna som får istid i powerplay. Jag kan helt ärligt säga att jag inte såg detta framför mig när han värvades från Oskarshamn inför den här säsongen.
Under den gångna veckan har Nilsson stått för några fina framspelningar och ett rejält- och bra spel över hela banan.

Bubblare: Marcus Högström Djurgården, Albert Johansson Färjestad

Forwards:

Oscar Möller Skellefteå (2)

Foto: Niclas Jönsson / BILDBYRÅN

Kapten Möller är en av många formstarka Skellefteåspelare just nu. Jag fortsätter att imponeras av Skellefteås fartfyllda spel där uppvisningen mot Linköping i tisdags gav flashback till deras dreamteam från 2014.
Möller har svarat för tre mål och en assist under den gångna veckan likväl som en viktigt roll i defensiva situationer och boxplay.

Adam Johnson Malmö

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Av Malmös sena värvningar är Adam Johnson den enda som hittills lyckats sätta avtryck. Johnson har bidragit med offensiv spets något som Malmö tidigare saknat. Bara under den gångna veckan svarade han för fyra mål och har såldes gjort skillnad. Johnson har funnit kemi med Carl Persson och har den fina förmågan att ofta vara på rätt plats när lägena dyker upp.

Jakob Forsbacka Karlsson Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Det är ingen överdrift att säga att Jakob Forsbacka Karlsson floppade rejält under sin tid i Växjö. Jag höjde väl inte nämnvärt på ögonbrynen när Färjestad värvade honom utan såg det mer som en försäkring om man skulle få skador.
JFK har överraskat positivt och de senaste veckorna har han spelat på en nivå som han inte varit i närheten av i SHL tidigare.
Det finns lite mer glöd, intensitet och jävlarannamna i hans spel och agerande på isen.
Forsbacka Karlsson var målskytt i Färjestads båda segermatcher under den gångna veckan och har definitivt stärkt sina chanser till ett kontrakt som sträcker sig längre än till sista april.

Bubblare: Niclas Bergfors Djurgården, Emil Sylvegård Malmö, Jacob Peterson Färjestad.

Coach:

Joakim Fagervall Malmö (2)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN

Tre nya vinster under den gångna veckan och totalt har Malmö nu en pågående svit på fem. Fagervall har tvingats till en del obekväma beslut under resans gång och bland annat petat några av de mer meriterade spelarna. Han har dock lyckats forma en grupp som jobbar stenhårt och uppoffrande för varandra och sätter defensiven i första hand.
Efter Malmös fina vecka så står det med största sannolikhet klart att skåningarna kommer spela i SHL även kommande säsong.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Färjestads Albert Johansson har de senaste veckorna gått från klarhet till klarhet. Det är uppenbart att landslagetsdebuten gav honom ett större självförtroende vilket syns på isen där initiativen med pucken är fler och spelet rejälare.

Veckans… Nollor
Färjestad Henrik Haukeland, Skellefteås Arvid Söderblom och Örebro Jhonas Enroth höll alla nollan varsin gång under den gångna veckan.

Veckans… Äntligen
Färjestads Pontus Widerström hade lämnat isen mållös i 112 SHL matcher inför tisdagens match mot Rögle. Senaste gången hade hade nätkänning i SHL var den 19 december 2017.
Färjestad fick en drömstart i matchen och redan efter 13 sekunder vispade Widerström upp pucken i nättaket bakom Christoffer Rifalk. Det var för övrigt Rifalks första insläppta mål på 154 minuter.
Jag vet att Pontus Widerströms huvudsakliga uppgift inte är att göra mål utan att han har en viktig roll som en tacklingsvillig energispelare. Men 112 mållösa matcher är smått osannolikt ändå.

Veckans… Match
Jag hade inte tackat nej till en finalmatch mellan Rögle och Skellefteå. Lördagens drabbningen var en av säsongens bästa och mest sevärda matcher.
Jag kan nog bara minnas att matchen mellan Leksand och Frölunda för ca en månad sedan kan mäta sig med denna.

Veckans… Grattis
Morgan Johansson dömde sin 900:e SHL-match (som huvuddomare och linjedomare) i samband med Färjestads möte mot Leksand i lördags.
Med den noteringen är Morgan blott den tredje domaren som gjort över 900 SHL-matcher.
Respekt.
Grattis Morgan!

Veckans… Ineffektivitet
Djurgården har spelmässigt varit bättre än vad veckans två poäng visar. Det som varit det största problemet är effektiviteten. På veckans tre matcher sköt Djurgården 109 skott på mål och lyckades endast göra fyra mål. Det ger en skotteffektivitet på 3,67% vilket är orimligt lågt. Framförallt i mötet med Örebro i tisdags borde nog stockholmarna ha gjort tre, fyra mål baserat på vilka chanser man skapade.

Veckans… Passning

https://twitter.com/cmoresport/status/1365031991851294723?s=20

Veckans… Enklaste mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1365003667548606465?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström