Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Vinner man idag kan det vara klart

En Malmöseger idag mot HV71 och skåningarna kan ta ett gigantiskt kliv mot säker mark.
Den har chansen måste man ta.

Den så rafflande bottenstriden med fem lag kan efter dagens matcher vara nere på ett race med fyra lag. Vinner Malmö mot HV71 idag är man sex poäng före smålänningarna i tabellen plus att man har fyra matcher mindre spelade. Jag är nog beredd att räkna bort Malmö från kvalspel då.
Lek med tanken att Malmö vinner (lågt räknat) en av dessa fyra matcher.
Det betyder i så fall HV71 måste ta nio poäng fler än Malmö på de avslutande sju omgångarna. Det klarar man inte.
Därför är eftermiddagens match kolossalt viktigt där formstarka Malmö verka ha hittat ett spel där man prioriterar defensiven före allt och jobbar stenhårt för varandra. Det är en detalj som talar för Malmö under avslutningen av serien när det knappast lär vara skönspel och fina offensiva kombinationer som ger poäng.

Efter att Linköping tog poäng senast mot Växjö har man fortsatt chansen att i teorin undvika kval. Man måste dock vinna idag mot Örebro för att den drömmen ska kunna hållas vid liv.
Linköping är det lag i botten som spelat flest matcher och således har det sämsta utgångsläget.

I den andra änden av tabellen väntar en spännande match mellan seriens två spelmässigt mest underhållande lag Rögle och Skellefteå.
Två lag som spelar och framförallt hanterar att spela med ett högt passningstempo. Det är inte alltid att man åker snabbast men själva spelet blir intensivt som en följd av det fina- och skickliga passningsspel som både Rögle och Skellefteå hanterar.
Jag har stora förväntningar på kvällens drabbning som har alla förutsättningar att kunna bli riktigt underhållande.
Rögle har, efter uppvisningen i Scandinavium, två raka nollpoängare under veckan och i händelse av förlust idag har formstarka Skellefteå möjlighet, även om det ska mycket till, att ta igen det försprång som bara för en vecka sedan kändes som kört.

Det blir också en härlig match i matchen mellan de sena stjärnvärvningarna Ted Brithén och Pär Lindholm. Hittills har Lindholm varit vassare men oavsett handlar det om två spelare som kommer att kunna göra skillnad i ett slutspel.

Utöver de ovan nämnda tre matcherna spelar Växjö mot Luleå och Frölunda mot Djurgården. Det är väl i grunden bara Djurgården som inte har något att spela för sett till tabellen eftersom det är för långt upp till topp sex och glappet till bottenlagen är fortsatt för stort för att man helt ska missa slutspel. Men visst en seger idag garanterar en plats i åttondelen.
Frölunda, Växjö och Luleå däremot jagar i toppen och för Frölunda och Luleå gäller det att ha en positiv trend med sig in i slutskedet av säsongen.
Frölunda har vacklat men tog en viktig seger mot Luleå senast som dock inte står att känna igen. Jag kan inte minnas sist jag såg Luleå så frikostiga och stundtals slappa i defensiva situationer.
Det är oroväckande så här pass sent på säsongen.

Klockan 14:30 tar Hockeylördag i Cmore och TV4 ett rejält grepp om dagens omgång och ger er allt inför den rafflande avslutningen på serien.
Dessutom får ni träffa HV71’s lagkapten Simon Önerud som berättar om den tuffa tiden på det personliga planet.

https://twitter.com/cmoresport/status/1365572453297192960?s=20

Till sist. Serien ska spelas klart. Två lag ska kvala. Ett ska åka ut. Det går såklart inte att ändra på nu.

Tack för att ni tog er tid

Sanny