Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

HV71 kan gå i Modos fotspår

En storklubb som HV71 med en ekonomi som få andra lag kan ens mäta sig med ska väl inte kunna åka ur SHL?
Nej. I grunden inte.
Men det är nu faktiskt fullt realistisk och en verklighet som jag inte tror man själva inte insett ännu.
Det kan, med hockeymått mätt, få katastrofala följder.

Över en serie på 52 omgångar hade jag aldrig trott att det här laget skulle slåss för sina SHL existens med bara nio matcher kvar av grundserien. I synnerhet efter det att man stärkte upp laget med både spets och bredd innan transferfönstret stängde.
Ett kvalspel och degradering är nu en verklighet som HV71 som förening måste omfamna och finna sig i. Jag upplever dock att det finns ett stort problem. Innerst inne så inser man nog inte allvaret utan tror att det kommer att lösa sig och bara man tar sig till slutspel så… Nej, nej.
Lägg ner det snacket. Nu!
Annars kan det här leda raka vägen ner till Hockeyallsvenskan. Det är på riktigt nu.

Jag var inne på HV71 och den nonchalans jag kan uppleva finns kring det prekära läge i samband med det senaste avsnittet av Sanny&Svensson. Jag sa bland annat att ingen spelare eller ledare i HV71 skulle prata om slutspel utan att fokus skulle handla om sportslig överlevnad och att undvika kval. (länk till segmentet där vi pratar om HV71).
Bara dagen efter var det Linus Fröberg som i Jnytt.se pratade om slutspel och att inget lag skulle vilja möta HV71 där. Jag har inte för avsikt att hänga ut Fröberg utan är av uppfattningen av att hans ord och tankar genomsyrar laget och delar av organisationen.
Det är farligt och väldigt oroväckande. Det är för mig ett tecken på att man faktiskt inte insett allvaret och att en degradering är fullt rimlig.
Jag upplevde att Modo hade samma självbild i samband med att man gick in i kvalspelet 2016 och jag tror alla vet var Modo befinner sig idag. Om inte HV71 förstår allvaret kan man mycket väl följa Modos fotspår. Det om något borde kunna skrämma och för HV’s del är det nog hög tid att förankra sig i verkligheten och på riktigt förstå var man befinner sig.
Då spelar den ingen roll att man, på pappret, har det bästa laget av de fem bottenlagen.

Ikväll tar HV71 emot ett Skellefteå som körde över Linköping i tisdags. Jag måste nog gå tillbaka till 2014 för att minnas sist jag såg Skellefteå spela så bra och med sådan hög fart.
Linköping förresten. Där är man nog ganska införstådda med att det kan bli kval och jag upplever att man har accepterat läget som man befinner sig i.
Jag vet vilket lag som Linköping helst av allt vill möta och tror sig ha en största chans mot i ett kval.
Fundera på det HV71 istället för att prata om hur farliga ni kan bli i ett slutspel.

Tufft läge för HV71 som bara ska fokusera på att u undvika kvalspel. Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny