Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Passa på och njut medan han fortsatt spelar i SHL

Frölunda pratade om en attityd som om det vore CHL final inför matchen mot Rögle och att det var ett nytt avstamp efter två svaga insatser.
Efter Rögles övertygande seger finns det än mer frågetecken hos formsvaga Frölunda medan Rögle visade klass och gav svar på tal varför man är en av favoriterna att ta guldet framåt våren.

Det var egentligen aldrig något snack. Rögle var numret större och även om Frölunda lyckades skapa tryck och ett par långa anfall under den första perioden och några vassa chanser i den andra perioden har skåningarna ett självförtroende som gör att dem bara kan trumma på i byte efter byte.
Det jag slås av är dels den individuella skickligheten men också en tydlig rollacceptans när konkurransen är stenhård på samtliga positioner.
Jag har själv spelat i lag där vi aldrig kom tillrätta med spelare som inte riktigt accepterade sina roller och har på nära håll sett hur det splittrat en grupp.
Just nu är den rollacceptansen tydlig i Rögle medan den definitivt inte är det i Frölunda.

Roger Rönnberg har en bred forwardsuppsättning om än en trubbig sådan. Det var uppenbart idag där alla kedjor och backpar försökte spela kreativt, sätta press och skapa chanser vilket blev tämligen forcerat.
Det tydligaste tecknet var i samband med Rögles 1-0 mål hur Mats Rosseli Olsen försökte dribbla på offensiv blå för att hålla i pucken med ambition att vara kreativ. Det bäddade för att Daniel Zaar kunde servera Simon Ryfors som distinkt gjorde 1-0.
Därefter blev Frölundas spel än mer forcerat och ännu en gång hamnade man ur position vilket spelade Rögle i händerna.
För Rögle är bra. Riktigt jäkla bra.
Det jag gillar är hur många olika ansikten Rögle kan visa upp under en match. Rögle kan spela kreativt och spela ut vilket lag som helst eller fysiskt och tufft, åka sönder vilket försvar som helst, stänga matcher genom att kontrollera pucken, dra ned på tempot och kväva motståndarns energi.
Det finns inget annat lag som är så allsidiga som Rögle och som kan hantera som många olika spel. Det stärker min bild om att Rögle är laget att slå när det vankas slutspel.

Rögle förfogar över två kedjor av högsta klass även om det fortsatt finns mer att få ut från Ted Brithén och Leon Bristedt. Kedjan med Simon Ryfors, Daniel Zaar och Dennis Everberg är seriens just nu bästa kedja. Det jag gillar med dess sammansättning är hur Dennis Everberg skapar utrymme för sin omgivning. Han driver alltid mot mål och med sin storlek är han svår att flytta på. Så fort han levererat pucken till en medspelare i anfallszon åker han full fart mot mål och tar sig oftast in på insidan av försvarsspelarna.
Daniel Zaar har på senare år utvecklat spelet med puck har nu förmågan, som få andra spelare i serien, att dra ned på tempot för att sedan växla upp genom snabba- och kreativa passningar.
Jag behöver nog inte ens nämna utveckling och genombrottet som skyttekungen (känn på den) Simom Ryfors stått för. Det är bland det häftigaste den här säsongen.

Det går inte att skriva eller prata om Rögle utan att nämna och ösa superlativ över superbacken Moritz Seider.
Herregud så bra han är.
Seider är, trots sin ringa ålder, otroligt smart och spelar med ett stort omdöme både med- och utan puck. Han har en fysisk närvaro som få andra spelare och kombinerar det med en fin speluppfattning i form av bra pass och att ligga rätt i banan.
Idag fick både Joel Lundqvist och Elmer Söderblom smacka på Seiders fysiska spel.
Allt detta kombinerat gör Seider till en unik back i SHL.
I modern tid är det bara Rasmus Dahlin, av alla backar, som kan mäta sig med Moritz Seider talang.
Passa på och njut medan han fortsatt spelar i SHL för om några år kommer vi se den tyska superbacken dominera i NHL.
Först ska han bara vinna SM-guld med Rögle.

Moritz Seider är redan idag en av seriens bästa backar. Om några år kommer han vara detsamma i NHL.  Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny