Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Den starka vändningen en vändningen?

Det var utan tvekan säsongens viktigaste seger för klubben som av dem själva ibland benämns som mesta mästarna. Med det följer också krav men det är ändå viktigt att historien inte får bli en belastning utan att man istället för se till nutid och den stora bilden. I och med Djurgårdens seger igår kan man skaka av sig den värsta oron om kvalspel. Det är den verkligheten man måste förhålla sig till.

Om Djurgården förlorat gårdagens match mot Malmö hade stockholmarna varit involverade i den rafflande bottenstriden. Nu skaffade man sig lite andrum och bröt en sju matcher lång förlustsvit. Möjligtvis att faran är över rent poängmässigt men sett till spelet måsta man fortsatt lyfta sig rejält.
Jag vet inte om det längre finns någon logik inom hockeyn men det fanns egentligen ingenting som talade för en Djurgårdsseger i samband med att Dick Axelsson visades ut med knappt sex minuter kvar av. I synnerhet med den mentala status och tuffa sits som stockholmarna satt sig i.
En förlust igår hade med största säkerhet betytt att man på allvar varit ”nere i skiten” som är en benämningen för den ovissa bottenstriden.
Jag vet inte riktigt om man kan säga andas ut men nog känns det som om Djurgården i och med Alexander Holtz sena avgörande kan skaka av sig den värsta krisstämpeln. Vändningen i matchen kan också har varit en form av vändning och äntligen något att bygga vidare på. Men sett till själva spelet tycker jag fortsatt att man släpper till för mycket klara målchanser emot sig i väldigt farliga- och framförallt klara lägen samtidigt som anfallen framåt är alltför korta något som tidigare varit en av styrkorna.
Dock. Det fanns en större kampmoral igår och lite mer energi och driv i spelet än vad som varit fallet på slutet i synnerhet på hemmaplan.

Samtidigt anser jag att det någonstans är runt en nionde till tolfteplats som det här laget ska landa in på. Därför har jag inte riktigt hängt med i det här krissnacket i ett alltför stor utsträckning. I synnerhet när avsaknaden av Jacob Josefson och Sebastian Strandberg är så pass påtaglig.
Det var dock tillräckligt med kris internt för att Djurgården och sportchefen Joakim Eriksson behövde agera. Jag pratar inte om det faktum att han tidigare gick ut och sågade sina spelare utan att han kände sig tvungen att värva Ryan Stoa från HV71.
Jag förstår att markanden är ihålig och det är svårt att hitta namn just nu. Men värvningen av Stoa kan inte sammanfattas annat som ett krisdrag och, efter ett par matcher, ser jag inte att han är i ett sådant slag att han faktiskt hjälper Djurgården nämnvärt.
Men. En veckas uppehåll kom både lägligt för Stoa och för Djurgården där den förstnämnde får tid för att träna stenhårt medan laget i sig har en positiv känsla för omstarten och de avslutande elva matcherna.
Efter gårdagens seger törs jag nog slå fast att det inte kommer bli kvalspel utan nu handlar det om att ta sig till slutspel som ett av tio lag. Det skulle faktiskt vara en starkt bedrift ändå.

Ryan Stoa värvades in från HV71 för att täcka upp efter Sebastian Strandberg och Jacob Josefson.Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny