Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Herrejösses vad bra han var

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan som gått samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #20

Målvakt:

Janne Juvonen Leksand (3)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Det var nog få som trodde på Janne Juvonen inför säsongen det måste vi ändå vara ärliga och säga efter en direkt svag fjolårssäsong. Om det inte varit för den rådande pandemin hade Leksand gjort sig av med honom redan i somras. Det tanken känns rätt befängd nu va?
Juvonen är den målvakt i serien som står i särklass flest minuter utan att han egentligen haft några större svackor. Visst att matchen mot Örebro i tisdags inte var hans bästa för säsongen men den tog han revansch på ett par gånger om i segermatcherna mot både Växjö och Frölunda.
I lördags mot Frölunda. Herrejösses vad bra Juvonen var. Det var en prestation som förtjänar all uppmärksamhet den kan få.

Bubblare: Christoffer Rifalk Rögle

Backar:

Matt Donovan HV71

Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN

Matt Donovan har varit en injektion för HV71 och hans fina förmåga att leverera ett bra förstapass för att sedan följa med i anfallen har gett HV71 ett lyft.
Donovan har snabbt tagit en ledande roll, bredvid Eric Martinsson, och har fått rejält med istid och bidrar i bägge ändar av isen.

Petter Granberg Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Det är inte många backar i serien som kan mäta sig med Granbergs defensiva form just nu. Det är ingen som varken tar sig runt eller flyttar på Granberg och få som inger en sådan stor respekt på isen som han gör.
Jag tycker att Granberg ser rörligare och rappare ut på skridskorna vilket jag tidigare varit tveksam till sett till hur hockeyn utvecklas.
Lite i skymundan har Granberg, i Skellefteås starka backuppsättning, tagit stora kliv den här säsongen.

Bubblare: Matt Caito Leksand, Christian Folin Växjö

Forwards:

Carter Camper Leksand (2)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Det händer ständigt något kring Carter Camper vars förmåga att hitta passningar i trängda lägen är av absoluta högsta klass. Carter har kanske hamnat lite i skuggan av Marek Hrivik och till viss del även Peter Cehlarik men sett till spelskicklighet är han på en liknande nivå som Ryan Lasch. Det säger en del.
På senare tid har Camper varit den genomgående bästa spelaren i Leksand.

Emil Pettersson Växjö (2)

Foto: Maxim Thore / BILDBYRÅN

Det flyter på rätt bra för Emil Pettersson just nu och bara under den gångna veckan svarade han för fyra mål på tre matcher och utökade således ledningen både i skytte- och poängligan.
Allt ter sig så enkelt och pucken ser ut att hitta Petterssons blad i farliga lägen och väl där är han distinkt som få.
Man skulle nästan kunna tro att han är släkt med en viss Elias Pettersson.

Linus Klasen Luleå

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Det var med stora förväntningar som Linus Klasen återvände till Luleå efter sex framgångsrika år i den schweiziska ligan. Jag ansåg att det fanns en överhängande risk att dessa förväntningar skulle kunna bli en belastning för Klasen som kanske inte längre är en spelare som gör bortåt 50 poäng som många verkade tro.
Med det sagt så har Linus faktiskt överträffat mina förväntningar och numera agerar han också snabbare på isen och har hittat balansen mellan att dra ned på tempot och ibland spela med högre passningstempo.
Linus har fått Luleås powerplay att blomstra rejält och under den gångna veckan svarade han för fyra poäng på tre matcher.

Bubblare: Filip Sandberg HV71, Juhani Tyrväinen Luleå, Jonatan Berggren Skellefteå

Coach:

Andreas Falk-Stefan Klockare- Stefan Hedlund (4)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Segertåget rullar vidare och är nu uppe på imponerande elva raka segrar efter att man slagit Djurgården och Oskarshamn den gångna veckan.
Skellefteås mod att satsa på en så pass orutinerad konstellation att leda laget har varit en succé och förtjänar massvis med beröm.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Frölundas Elmer Söderblom har den gångna veckan fått mer istid än någonsin tidigare i SHL och verkligen tagit till vara på förtroendet.
Söderblom vågade ta mer intiativ, höll i pucken, skapade lägen och bidrog offensivt.

Veckans… Nolla
Den enda målvakten som höll nollan under den gångna veckan var Samuel Ersson som gjorde det i lördagens måstematch borta mot Malmö. Det var en enormt viktig seger i den så rafflande bottenstriden.

Veckans… Match
Leksand mot Frölunda i lördags. Vilken match vi fick se.
Det var heta dueller, tjafs, snygga mål, snabba spelvändningar och sådär lagom smågriningt som man älskar. Det var också två lag som drev spelet och inte väntade in det andra lagets misstag något som bidrog till matchens exceptionella kvalité.
Dessvärre riktades mycket av fokusen på…
Äsch. Glöm det.
Satan i gatan vilken bra match.

Veckans… Väggar
Det tog hela 26 straffar innan Joel Persson kunde avgöra straffläggningen mellan Växjö och Linköping. Hatten av för fenomenala insatser matchen igenom och straffläggningen i synnerhet av både Viktor Fasth och Niklas Lundström.
Jag har inte glömt Malmös Oscar Alsenfelt, som visserligen ”bara” räddade tre straffar, men var fullkomligt lysande i segern mot Rögle i tisdags.

Veckans… Värvning
Jag fick kolla både två och tre gånger om det verkligen stämde när HV71 värvade in Arttu Ilomäki från Luleå.
Klart som tusan att Ilomäki är en klassförstärkning som jag tror kommer komma lite mer till sin rätt i en given centerroll hos HV.

Veckans… Fair Play

https://twitter.com/antonj85/status/1357429955311861764?s=20

Veckans… Kolla passningen

https://twitter.com/cmoresport/status/1358088772680835073?s=20

Veckans… Revansch 

https://twitter.com/cmoresport/status/1358073603384877058?s=20

Veckans… Drömdebut

https://twitter.com/cmoresport/status/1357390593761157120?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström