Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Säger en del om hans talang och skyhöga potential

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan som gått samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #16

Målvakt:

Jesper Wallstedt Luleå

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Junioren har haft en stark vecka mellan stolparna och fortsätter övertyga så till den grad att nyförvärvet, tillika stjärnmålvakten, Joel Lassinantti kommer få tuffast tänkbara konkurrens när han väl ansluter till laget.
Fortsätter Wallstedt spela på samma nivå även framöver kan nog Luleå stoltsera med att dem varit med och fostrat en svensk målvakt som går i NHL draftens förstarunda. Något som ingen annan tidigare lyckats med.
Det säger en del om Jesper Wallstedts talang och framförallt skyhöga potential.

Bubblare: Erik Källgren Växjö

Backar:

Erik Gustafsson Luleå (2)

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN

Kapten Gustafsson har precis som Luleå höjt sitt spel ett par nivåer den senaste tiden. Erik spelade majestätiskt under den gångna veckan och svarade för mål och assist när Luleå vann bägge sina matcher.
Om någon mot förmodan tvekat under hösten. Luleå och Erik Gustafsson blir att räkna med även i år.

Patrik Norén Leksand

Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

En doldis som inte får de stora rubrikerna men som är enormt nyttig för Leksand. I den tuffa bortamatchen mot Rögle i tisdags var Norén en jätte i försvaret och var en starkt bidragande orsak till att man lyckades vända och vinna.
Utöver det gjorde Norén stabila och bra prestationer mot både Linköping och Växjö.

Bubblare: Niklas Hansson Rögle, Filip Johansson Frölunda

Forwards:

Dennis Everberg Rögle (3)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Dennis Everberg är en av seriens bästa spelare vilket han visar i match efter match. Everberg banar väg för Daniel Zaar och Simon Ryfors som tveklöst är en av seriens bästa kedjor.
Den gångna veckan svarade Everberg bland annat för fyra poäng på tre matcher.

Joel Lundqvist Frölunda

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Kapten Joel Lundqvist avgjorde den underhållande matchen mot Färjestad i lördags med sitt 3-1 mål. I och med det är han numera Frölundas bäste målskytt genom tiderna med 237 mål.
I en sådan anrik och framgångsrik förening som Frölunda är det givetvis stort och något som ska uppmärksammas.

Marek Hrivik Leksand (3)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

SHL´s i särklass bästa spelare fortsätter spela på en väldigt hög nivå i match efter match. Klassmålet mot Linköping i torsdags var en av flera godbitar som den slovakiske superstjärnan bjöd på. Jag kan därför ha förbiseende med den straffmiss som han stod för mot Växjö i lördags.

Bubblare: Andrew Calof Växjö, Henrik Törnqvist Linköping, Oscar Möller Skellefteå

Coach: Andreas Falk/Stefan Hedlund/Stefan Klockare Skellefteå

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Skellefteå spelar en väldigt underhållande hockey och bjuder verkligen på en sprudlande offensiv. Tio gjorda mål på veckans matcher och full pott i mötena med Frölunda och Brynäs.
Skellefteå smyger med i tabellen och kan nog hota många lag framåt våren.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Jag har redan nämnt Luleås Jesper Wallstedt. En annan spelare som förtjänar beröm är Brynäs Noel Gunler som svarat för fyra poäng under veckans tre matcher. Det var för övrigt Gunlers första matcher efter hans fina JVM turneringen där hans notering på fyra mål var bäst i det svenska laget.

Veckans… Nollor
Örebros Jhonas Enroth höll säsongens första nolla borta mot Djurgården i torsdags. Säkert skönt för Enroth vars siffror inte övertygat även om hans vinstprocent är bra.

Veckans… Comeback
Jag var tvungen att kolla både två och tre gånger på Linköpings laguppställning när den presenterades inför matchen mot Oskarshamn i lördags.
För första gången sedan premiären i fjol var Mattias Bäckmans namn uppsatt vilket var både glädjande och förvånande. Bäckman spelade drygt 14 minuter och såg trygg ut i spelet med puck vilket jag tror, förutsatt att han håller sig frisk, kan göra skillnad för Linköping i botten av tabellen.

Veckans… Stabilaste
Växjös målvaktspar med Viktor Fasth och Erik Källgren är löjligt stabila. Oavsett vem som Sam Hallam väljer att matcha får han ett målvaktsspel av högsta klass.

Veckans… Domarinsats
Det är sällan som domare får beröm och i grunden är väl det bästa betyg man kan ge ett domarna är när dem inte synts eller tagit plats.
Insatsen som Sören Persson och Mikael Nord svarade för mellan Färjestad och Frölunda i lördags tycker jag var genomgående bra. Det var en jämn nivå matchen igenom som innehöll hög fart och mycket känslor.

Veckans… Class act
HV71 valde i går att entlediga Nicklas Rahm från hans jobb som huvudtränare för jönköpingslaget.
Tufft såklart för Rahm vars moderklubb är just HV71.
Rahm visade dock klass genom att svara på journalisternas frågor och gömde sig inte undan eller duckade något ansvar.
Det var ett respektabelt och stort agerande av Nicklas Rahm.

Veckans… Individuella prestation

https://twitter.com/cmoresport/status/1350474841665785856?s=20

Veckans…. Passning

https://twitter.com/cmoresport/status/1349810005852250112?s=20

Veckans… Mål

https://twitter.com/cmoresport/status/1349795437365125125?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström