Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Mer olyckligt än ful

Björklöven måste eventuellt klara sig utan sin, i särklass, viktigaste spelare Kevin Poulin. Målvakten som skadades i gårdagens match mot Almtuna efter en olycklig kollision. Observera ordvalet, en olycklig kollision.

Såklart att åsikterna går isär när situationer likt den igår uppstår. Har du minsta sympati för Björklöven är det givetvis ett medvetet försök att skada och snudd på överfall.
Det är en bit från sanningen, i alla fall min sanning.

https://twitter.com/cmoresport/status/1344183193008791552?s=21

Jag ser det mer som en olyckshändelse och faktum är att Kevin Poulins agerande var både farlig mot sig själv och mot Almtunaspelaren Tobias Liljedahl vars knän mycket väl kunnat skadats i situationen.
Jag ser det som ett race om pucken där Poulin väljer att gå ner på ett knä och glida in mot pucken och slå bort den eftersom han inser att han annars kommer att bli slagen av Liljedahl som då kan gå runt honom och få ett öppet mål.
Liljedahl fokus är mot pucken och hans riktningsförändring bedömer jag inte som medveten handling för att köra på Poulin.
Det blir helt enkelt en oundviklig kollision och inget ont uppsåt eller fult spel.
Nu kommer säkerligen någon påstå att ”Jaha, nu är det fritt fram att tackla målvakter då”.
Såklart inte.
Svensk hockey har se senaste åren vikt sig både dubbelt och trippelt för att skydda våra målvakter som sjävklart inte är tacklingsbara.
Situationen mellan Liljedahl och Poulin är ingen tackling utan rakt upp och ned en olycklig kollision något som domarna i matchen var eniga i.

https://twitter.com/hockeyallsvensk/status/1344183705791836160?s=21

Samtidigt har jag förståelse för känsloutspelen från Björklövens sida efter matchen.
Nu måste eventuellt sportchefen Pär Kenttä ut på marknaden för att hitta ytterligare en målvaktslösning.
Det är ingen situation jag avundas Björklöven.

Tack för att ni tog er tid

Sanny