Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Måste fortsatt betala hans lön

Ska Brynäs ersätta skadade Simon Bertilsson genom att värva ytterligare en spelare?
Även om Bertilsson inte är spelbar så måste Brynäs fortsatt betala hans lön. Att då hoppas eller tro på en ersättare utifrån känns långsökt.
Jag tror man har en duglig ersättare i laget som nu kan ta en större roll.

Att Brynäs tvingas klara sig utan Simon Bertilsson är ett rejält avbräck. Första prognosen säger en månad vilket mycket väl kan komma att bli längre än så. Dessutom går Brynäs in i en galet intensiv period med matcher i stort sett varannan dag.
Jag har noterat folk som anser att Brynäs måste värva en back även om Chad Billins nu är spelklar.
Det som är viktigt att vet är att Brynäs rent ekonomiskt inte ”sparar” några pengar på Bertilssons skada.
Brynäs måste fortsatt betala ut en lön på ca 200 000-240 000 kr i månaden oavsett om Bertilsson spelar eller ej de närmsta tre månaderna.

Grovt förenklat ser försäkringen för hockeyspelare i SHL och Hockeyallsvenskan ut enligt följande:

# Dag 1–14: Klubben betalar full ersättning
# Dag 15–90: Försäkringskassan betalar ut ca 24 000 kr per månad. Klubben betalar sedan mellanskillnaden till 90 procent av lönen.
# Dag 91 och framåt: Försäkringskassan betalar fortsatt 24 000 kr per månad medan SEB- Tryggliv täcker upp till 90% av lönen fram tills dess att spelaren blir frisk (max 60 månader).

Att då spekulera eller en tro på en värvning känns i dagsläget inte direkt sannolikt. Men helt klart är att Brynäs kommer att sakna Simon Bertilsson under en minst sagt hektiskt och pressad period.
Jag tror dock att en spelare som Kristoffer Berglund kan kliva fram rejält och fylla delar av den lucka som Bertilsson lämnar efter sig. Berglund har rutinen, spelar uppoffrande och sätter alltid laget främst. Även om Berglund haft svårt att visa det under säsongen och inte fått det förtroendet tror jag att han är den som är närmast att kunna ersätta Bertilsson sett till hans defensiva kunskaper.

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny