Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det bästa som hänt klubben i modern tid

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #13

Målvakt:

Christoffer Rifalk Rögle

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Rifalk räddade 26 av 27 skott i Rögles segermatch mot Leksand i lördags. Masarna var inte på något sätt ofarliga utan hade sina chanser med bland annat ett friläge från Marek Hrivik i den första perioden. Rifalk var stabil matchen igenom och en stark bidragande orsak till att skåningarna flög hem med alla tre poäng.

Bubblare: Jhonas Enroth Örebro

Backar:

Filip Johansson Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Den unge backen har tagit gigantiska kliv under sin korta tid i Frölunda efter att hans utvecklingen stagnerat i Leksand. I lördags, mot Linköping, svarade Johansson för en toppmatch med bland annat två mål och ett intiativrikt spel.
Det ska bli spännande att följa Johanssons fortsatta utveckling under Roger Rönnbergs vingar.

Robin Salo Örebro (2)

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Under inledningen av säsongen var Robin Salo seriens bäste back med sin spelskicklighet och rörlighet över hela banan. Även om Salo inte på något sätt varit dålig så har han inte varit lika dominant efter det att Kristian Näkyvä gjort comeback. I lördags var dock Salo tillbaka på den nivå han höll under säsongsinledningen och svarade för tre poäng och ett lysande backspel. Det är inte svårt att förstå varför NHL klubbarna visar intresse för Örebos backklippa.

Bubblare: Jens Olsson Frölunda, Adam Ginning Färjestad

Forwards:

Max Friberg Frölunda

Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Jag är osäker om det finns ett ordspråk som säger ”När Joel Lundqvist och Lucas Raymond är borta dansar Max Friberg fram på isen”. Om inte kanske det är dags att mynta det.
Friberg stod för en strålande insats när Frölunda slog Linköping i lördags och tog Raymonds plats i powerplay och den ledarroll som avstängde Joel Lundqvist annars har.

Jacob Peterson Färjestad

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Jacob Petersson stod för fyra poäng när Färjestad vann över Djurgården med 5-2 i lördags. Peterson har, efter en lite trevande inledning, gått från klarhet till klarhet i en kedja med Victor Ejdsell och Daniel Viksten. Centertalangen har hittat ett större lugn i sitt spel och försöker inte vara kreativ så fort han får pucken i en ren överambition som tidigare under säsongen. Fortsätter Peterson på samma sätt framöver kommer han få testa på spel i Tre Kronor under våren och skriva NHL kontrakt med Dallas till sommaren.

Dennis Everberg Rögle (3)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Rögle fortsätter att imponera med en stabil defensiv och en effektiv offensiv. Dennis Everberg har stått för en fenomenal säsong utan att för den delen riktigt fått det erkännandet. För mig är Dennis Everberg tveklöst en av seriens bästa spelare som dels leder Rögles offensiva men som också är enormt nyttig över hela banan. Allt detta visade han prov på i lördagens match mot Leksand.

Bubblare: Daniel Viksten Färjestad, Robin Kovacs Örebro, Simon Ryfors Rögle

Coach:

Niklas Eriksson Örebro (2)

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Örebro, Frölunda, Färjestad och Rögle var lagen som tog full pott under veckans matcher.
Niklas Erikssons Örebro stod för en imponerade insats i sin match mot Växjö och hade full koll på händelseutvecklingen. Dessutom meddelade Örebro att man förlängt Erikssons kontrakt fram till våren 2023 och det borgar för fortsatta framgångar. Jag skulle vilja sträcka mig så långt som att säga att Eriksson, tillsammans med Christer Olsson och Jörgen Jönsson, är det bästa som hänt Örebro hockey i modern tid.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Har ni hört den förrut?
Jag kan inte blunda för Moritz Seiders spel den här veckan heller.
Om Seider haft svenskt pass hade vi pratat om honom i timmar och skrivit spaltmeter om en kommande storback.
En annan back som jag tyckte satte avtryck var Linköpings Albert Lyckåsen. Visserligen stannade istiden på dryga sex minuter men det lär nog bli desto fler framöver.
Växjös Victor Stjernborg har fått chansen i ett par matcher vid sidan av Richard Gynge och Robert Rosén och inte på något sätt gjort bort sig. I måndags mot Oskarshamn svarade Stjernborg för ett fint spel med bland annat några framspelningar som mycket väl kunnat resulterat i mål.

Veckans… Nollor
…….

Veckans… Gladaste
Det är med en smittsam glädje som Adam Ginning firar sina mål. I lördags stod Ginning för säsongens andra fullträff och glädjen gick inte att ta miste på. Ginning har tagit stora kliv de senaste veckorna och spelar på en nivå han aldrig tidigare gjort under sina år i SHL.

Veckans… Tryck
Det var lapp på luckan när Leksand spelade mot Rögle i lördags. Samtliga 7560 biljetter hade sålts för 50 kr styck samt att föredrag gått in och sponsrat med en peng för varje såld biljett.
Stort.

Veckans… Veteran

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Rolf Björk fick för åttonde gången utmärkelsen som årets domarvärd framröstat av domarna själva. Björk har för övrigt jobbat som domarvärd i Karlstad i 30 år och grovt förenklat kan man säga att hans huvuduppgift är att se till att domarna har all tänkbar service när de anländer till arenan.
Hatten av.

Veckans… Det var nära 
Oskarshamn ledde med 2-0 inför den tredje perioden mot Växjö för en vecka sedan och nog kändes det som om smålänningarna skulle skulle bryta sin tolv matcher långa förlustsvit. Växjö både reducerade och kvitterade i den tredje perioden och kunde till slut vinna på straffar. Surt för Oskarshamn som nu har en mindre smickrande förlustrad på 13 matcher.

Veckans… Nära en drömdebut
Leksands nyförvärv Carter Ashton gjorde sin första match i den blåvita dräkten när masarna tog emot Rögle i lördags. Redan efter 13 sekunder var Ashton när att bli målskytt med ett farligt avslut nära Christoffer Rifalk i Rögles mål.

Veckans… Bild

Bildcredd: www.difhockey.se

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström