Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ett byte som skulle gynna alla

Brynäs inkasserade igår sin nionde förlust på de tio senaste matcherna.
Klart som tusan det är kris.
En vanlig säsong hade Brynäs värvat och gjort förändringar i den befintliga truppen. Men som världen ser ut idag finns nog inte den möjligheten.
Därför måste man vara kreativ och hitta andra lösningar.

Brynäs inledningen av matchen igår var helt okej och redan från start såg jag en tydligare närvaro i det fysiskt spelet än senast mot Färjestad. Inlevelsen och intensitet gick absolut inte att klaga på.
När Peter Cehlarik i början av den andra perioden gjorde sitt andra mål och gav Leksand en tvåmålsledning sköljde ångesten och oron över den bräckliga Brynästruppen. Spelet med puck blev återigen plottrigt och Leksand kunde etablera tryck och långa anfall.
All den energi jag såg i den första perioden var som bortblåst och Brynäs spel havererade ännu en gång.

Här och nu finns det ingen frälsare som man kan plocka in utifrån och med rådande ekonomiska läge har jag svårt att se att Brynäs kommer att kunna göra några större förändringar. En vanlig säsong hade man säkerligen kunnat ”dumpa” någon spelare i tex Riga i KHL eller någon schweizisk klubb som söker en extra importspelare.
Det scenariot är mer eller mindre omöjligt den här säsongen och därför är det ett bra läge att se över om det finns någon möjlighet att helt enkelt få till stånd ett byte med spelare från en annan SHL klubb.
Det vore således tjänstefel av sportchefen Michael Sundlöv att inte stämma av med några klubbar som har spelare som sitter- eller suttit i frysboxen.
Igår gjorde Peter Andersson en tydlig markering när han satte den tilltänkte backklippan Jonathan Sigalet på läktarn. Även om Sigalet inte varit den bärande spelaren han borde vara finns det ändå en uppsida i hans spel som man borde kunna nyttja.
Samtidigt är Brynäs backsida i mångt och mycket stöpt i samma form och avsaknaden av en offensiv back är väldigt stor vilket gjort att tex Marcus Björk fått en alldeles för stor roll.
Därför borde Michael Sundlöv kontakta Färjestads General Manager Peter Jakobsson för att se över möjligheten att göra ett byte där Jonathan Sigalet går till Färjestad i utbyte mot Jonathon Blum något jag tidigare nämnt i podden Sanny & Svensson.
Färjestad är mer i behov av en defensiv klippa som Jonathan Sigalet ändå har kapacitet för att vara medan Brynäs är i ett akut behov av en spelskicklig back som Blum.
Tidigare under säsongen har Blum öppet vädrat sitt missnöje efter utebliven speltid vilket inte landade speciellt väl hos klubbledningen. Dock så har Blum kommit tillbaka och spelat upp sig efter att ha varit petat flertalet matcher och svarade igår för sin bästa prestation den här säsongen. Likväl ser jag ändå Sigalet som en bättre lösning på sikt för Färjestad i ett kommande slutspel
Eftersom både Blum och Sigalet sitter på utgående avtal behöver varken Brynäs eller Färjestad oroa sig för någon kostnad för kommande säsong och värdet på respektive kontrakt lär vara ungefär detsamma.
För Jonathan Sigalet vore det en möjlighet att spela slutspel i vad som lär vara hans sista säsong medan Jonathon Blum skulle för en framträdande roll i Brynäs och på så sätt spela till sig ett bättre kontrakt för kommande säsong.

Ett byte där Jonathan Sigalet går till Färjestad och Jonathon Blum går i motsatt riktning skulle gynna både Brynäs och Färjestad. Foto: Bildbyrån

Fotnot: För att ett byte ens ska vara möjligt måste spelarna i fråga godkänna en flytt något som är utom klubbarnas kontroll.

Tack för att ni tog er tid

Sanny