Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det är en fröjd att följa honom

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #8

Målvakt:

Janne Juvonen Leksand (2)

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Är det möjligtvis så att Leksands akilleshäl numera ser ut att ha utvecklats till den trygga sista utpost man så väl behöver?
Juvonen har i alla fall spelat stabilt och bra under veckan och han känns i grunden tryggare och tryggare för var vecka som går.

Bubblare: Erik Källgren Växjö

Backar:

Jonas Junland Linköping

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Under inledningen av säsongen matchades Junland tämligen sparsamt vilket förvånade mig. Nu står Linköpings kapten dock att känna igen med sitt spel där han jobbar över stora ytor, följer med i anfallen och är pålitlig i defensiven.
Ett mål och två assist under en vecka där Linköping tog fem poäng på veckans tre matcher är ett bra facit för det bottenlag som man ändå är.
Jag gillar Junlands arbete i defensiven och hans spelförståelse är en viktig faktor i tex boxplay där han ofta står rätt placerad.

Nils Lundkvist Luleå

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Lundkvists säsongsinledning har inte varit lika bra som säsongsavslutningen i fjol även om han inte på något sätt varit dålig. Förväntningarna i år är skyhöga både utifrån och såklart från Lundkvist själv vilket kan vara svårt att hantera för en yngre spelare.
Den här veckan har Lundkvist varit fenomenal och svarat för säsongens två bästa matcher mot Linköping och Färjestad.
Det är en fröjd att följa Lundkvist när han är på spelhumör.

Bubblare: Jens Westin Färjestad, Teemu Eronen Växjö

Forwards

Alexander Holtz Djurgården

Foto: Andreas L Eriksson / BILDBYRÅN

Supertalangen har fått dra ett tyngre lass den här veckan i och med att många spelare har saknats däribland Dick Axelsson och Jacob Josefson.
Holtz har levererat bra och tillsammans med William Eklund är duon det mest spännande med årets upplaga av Djurgården.

Marek Hrivik Leksand (2)

Foto: Peter Holgersson / BILDBYRÅN

Det mesta är kanske redan sagt om höstens bästa spelare. Men jag slutar likväl inte att imponeras av Hriviks spel i match efter match.
Jäklar i mig vad bra han är just nu.

Anton Rödin Brynäs

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Brynäs fick äntligen offensiv utdelning efter ett par ganska bra prestationer i matcherna dessförinnan. Den som visade vägen i krossen mot Frölunda i lördags var Anton Rödin som gjorde 1-0 redan efter sex sekunder vilket också var det näst snabbaste målet i SHL historien. Utöver poängen stod Rödin för ett hårt och gediget jobb vilken är en grundbult i Peter Anderssons system.

Bubblare: Joakim Lindström Skellefteå, Emil Sylvegård Malmö,Juhani Tyrväinen Luleå 

Coach:

Thomas Berglund Luleå

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Luleå vann samtliga sina tre matcher under veckan även om det krävdes övertid för att bemästra Örebro i torsdags. Under helgens matcher mot Linköping och Färjestad var Luleå sådär löjligt stabila och jobbiga att möta vilket gör att man kommer börja att klättra i tabellen.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Luleås Jesper Wallstedt fortsätter att övertyga i sina matcher samtidigt som Djurgårdens Alexander Holtz haft en riktigt stark vecka bakom sig med fyra poäng på tre matcher.
Kul med så många bra juniorer som tar plats och också övertygar.

Veckans… Nollor
Leksands Janne Juvonen är i en fin form nu vilket han visade när han höll nollan mot Frölunda i måndags.

Veckans… Äntligen
Om det inför säsongen hade kunnat gå att spela på att Skellefteås Oscar Möller skulle gå mållösa från sina 17 första matcher hade man nog varit miljonär nu.
I torsdags i den 18e matchen svarade äntligen Möller för säsongens första mål när han distinkt sköt pucken bakom Mantas Armalis i Djurgårdens mål.

Veckans… Tålamod
Jag har nog aldrig använt ordet tålamod mer kring ett lag än vad jag gjort om Brynäs den här säsongen. Nu kom så äntligen utdelningen i form av ett målfyrverkeri och möjligtvis att många nervknutar löstes upp.
Jag tycker att Brynäs spelat bättre på slutet även om resultaten inte gått deras väg.

Veckans… Det finns där ändå
I fjol fick Djurgårdens Manuel Ågren lite av ett genombrott och hans fart var ovärderlig för Djurgården. Den här säsongen har varit en besvikelse men nog visade Ågren fina takter i matchen mot Växjö i lördags.
I ett skadedrabbat Djurgården måste Manuel Ågren hitta tillbaka till det spel han visade i fjol. Matchen mot Växjö var ett stort steg i rätt riktning.

Veckans… Ryggrad
Frölundas Roger Rönnberg var tydlig på presskonferensen efter matchen mot Brynäs i lördags när han ombedes att kommentera den tackling som Anders Grönlund delade ut:
– Av det jag såg på jumbotronen så är den solklar. Väldigt, väldigt onödig. Han (Grönlund) har gott om tid att undvika den kollisionen. Den är absolut rätt dömd.
Bra Roger. Sånt gillar jag.

Veckans… Snabbaste
Sex sekunder tog det för Brynäs Anton Rödin att göra 1-0 mot Frölunda i lördags. Det var en fin present som Rödin gav sig själv på sin 30-års dag.

Veckans… Räddning

https://twitter.com/cmoresport/status/1330173804262412289?s=20

Veckans… Klapp klapp- spel

https://twitter.com/cmoresport/status/1329489087552761859?s=20

Veckans… Som på ett snöre

https://twitter.com/cmoresport/status/1329492882865205249?s=20

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström