Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Han ersätter NHL-lånet

Det är fortsatt oklart när NHL drar igång men redan nu börjar den ena spelaren efter den andra lämna sina svenska klubbar.
Frölunda har fortsatt Theodor Lennström på lån från Edmonton Oilers men när han väl lämnar har hans ersättare redan presenterat sig.

Frölunda har verkligen stått ut den här säsongen med sitt snabba och offensiva spel likväl som en ramstark defensiv. Bortsett från ett par matcher, mot Färjestad och Leksand, har Frölunda spelat på en nivå som är bra mycket högre och jämnare än vad jag förutspådde inför säsongen.
Frölundas lagbygge känns homogent med två bra målvakter och en back- och forwardssida som har en bra balans och åldersstruktur.
I fjol var Frölunda väldigt beroende av backen Theodor Lennström som drev spelet framåt och kunde sätta ett snabbt och bra första pass bakifrån. Den här säsongen är backsidan ombyggd och även om Lennström varit kvar på lån från Edmonton är Frölunda inte lika beroende av honom i år. Såklart kommer Lennström att lämna ett hål efter sig men trots det finns det ingen som helst anledning för Frölunda att ens undersöka marknaden efter en ersättare.
Anledningen stavas Simon Edvinsson.
Igår gjorde talangen, född 2003, debut för Frölunda och även om det ännu är tidigt att sia om hans framtid råder det inga tvivel om att det är spelare som sticker ut.
Jag har sett Edvinsson spela i TV-Pucken samt i Frölundas J18- och J20 lag och i alltid imponerats av hans speluppfattning och dominanta närvaro. Oavsett nivå har han snabbt anpassat sig och vågat att spela sitt spel.
Egentligen borde debuten kanske skett tidigare med tanke på det som Edvinsson presterat i J20 i år. Samtidigt är det lite av Frölundas styrka att det finns en större plan och tålamod kring spelarna och deras individuella utveckling.
Den stora skillnaden på Edvinsson i år gentemot tidigare år är att han utvecklat sin skridskoåkning och skridskoteknik liksom sin klubbteknik.
Även om man kan lockas att göra jämförelsen med Rasmus Dahlin och Simon Edvinsson, som båda har tagit sig via Frölundas juniorled till A-laget, är den såklart missvisande.
Men att Edvinsson redan som 17-åring får ihop kropp och knopp trots att han mäter 194 cm lovar gott för framtiden och när han väl får alla bitar på plats kommer han att få en väldigt brant utvecklingskurva.
I sin debut igår mot Oskarshamn tog Edvinsson för sig på ett bra sätt. Han leverade bra passningar, vågade följa med i anfallen och framförallt imponerades jag av hans följsamhet och att han vågade ligga nära puckföraren i mittzon och på så sätt inte ge motståndarna några ytor att vara kreativa på.
Allt detta sammantaget gör att jag tror Frölunda känner sig bekväma med att ersätta Thedor Lennström med unge Simon Edvinsson.

Det går inte att blunda för hur pass bra ställt Frölunda har det med talanger i sitt system. Det är en stor del av klubbens framgångsfaktor och en anledning till att man år efter år är ett topplag.
Simon Edvinsson är ännu ett bevis för den talangbank och de utvecklingsmöjligheter som Frölunda skapar för sina unga spelare.

Simon Edvinsson gjorde sin SHL debut igår när Frölunda slog Oskarshamn med 4-1.  Foto: Carl Sandin / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny