Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Late hit

Regel 56 – Interference och Late Hit

”Late hit ska ådömas den spelare som utdelar en kroppstackling på en motståndare som befinner sig i en försvarslös position efter att precis ha haft kontroll på pucken, men utan att längre ha det antingen beroende av att ha spelat pucken ifrån sig eller genom att på annat sätt ha förlorat kontroll på pucken.
Det faktum att en spelare vet om att en tackling är initierad gör inte att tacklingen i sig blir tillåten. Late hit ska utdömas oavsett om mottagaren vet om att tacklingen kommer, förutsatt att mottagaren bedöms vara försvarslös genom att ha börjat slappna av eller på annat sätt inte vara beredd på kraften i tacklingen och förutsatt att mottagaren inte längre har kontroll på pucken.
Late hit kan inte ådömas någon som tacklar en icke tacklingsbar spelare som ännu inte har hunnit få kontroll på pucken. I det fallet ska istället interference utdömas.”

BEDÖMNINGSDIREKTIV

”Att tackla en motståndare som precis har spelat ifrån sig pucken, eller som på annat sätt precis har förlorat kontroll över pucken, och som inte är medveten om att tacklingen kommer, ska betraktas som en vårdslös förseelse (minst) och större straffet + game misconduct penalty ska utdömas för Late hit.”