Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det mest spännande namnet i svensk hockey

Det har varit en minst sagt annorlunda vecka där matcher har flyttats till följd av att spelare i flertalet lag insjuknat. Djurgården, Linköping och Luleå har inte spelat överhuvudtaget medan Rögle, Leksand och Brynäs endast spelat en match. Trots det finns det såklart spelare och prestationer som förtjänar att stå i rampljuset.

Veckans lag #6

Målvakt

Joe Cannata Oskarshamn

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Joe Cannata har hanterat klivet från Hockeyallsvenskan till SHL på bästa sätt och redan nu håller jag honom som en av seriens bästa. Den här veckan har Cannata storspelat mot både Frölunda och Skellefteå. Fortsätter Cannata spela på den här nivån kan Oskarshamn med trovärdighet sikta på slutspel.

Bubblare: Jonas Arntzen Örebro

Backar:

Joel Persson Växjö (2)

Foto: Jonas Ljungdahl / BILDBYRÅN

Persson har ytterligare en stark vecka bakom sig med fyra poäng på två matcher. Ser jag till helheten har Persson hittat mer och mer rätt i spelet utan puck och gör ständigt bra bedömningar över isen. I lördags kom dessutom Perssons första mål för säsongen.

Samuel Jonsson Rögle

Foto: Fredrik Karlsson / BILDBYRÅN

Skåningarna spelade visserligen bara en match under veckan när man på ett övertygande sätt vann mot Färjestad. En stor anledning till segern var att flertalet doldisar klev fram och i den kategorin hör Samuel Jonsson hemma. Jonsson har tagit gigantiska kliv den här säsongen och det sammanfattar rätt väl varför Rögle återigen är ett topplag. Jonsson stod för ett lugnt spel med få misstag. Dessutom svarade han för både ett mål och en assist.

Bubblare: Ilari Melart Växjö, Johan Fransson Leksand

Forwards:

Oscar Sundh Oskarshamn 

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Det känns rätt märkligt att se Oscar Sundh i en Oskarshamnströja eftersom han på senare år varit så starkt förknippad med HV71. Sundh står som alltid för ett bra jobb och med en större roll än under de senaste åren har Sundh fått visa mer av sitt offensiva spel. Tre mål under veckans två matcher är ett fint facit.

Alexander Bergström HV71

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Just nu är det kedjan mer Bergström, Linus Fröberg och Filip Sandberg som i mångt och mycket driver HV71. Min känsla kring Bergström är att han trivs som allra bäst när han över tid fått spela ihop sig i en kedja som han kan styra lite över. Bergström är en smart spelare som läser spelet bra, hittar lösningar och kan dominera spelet. Det har han gjort i matcherna mot Leksand i tisdags och Växjö i torsdags.

Robin Kovacs Örebro

Foto: Johan Bernström / BILDBYRÅN

Sett till vad Robin Kovacs har skapat och bidragit med är en poäng under veckans tre matcher i underkant. Poängen är dock inte allt och jag gillar mer och mer det jag fått se av Kovacs på slutet efter en trög inledning. Farten finns där i varje byte, han tar sig mer frekvent in på insidan av försvararna i offensiv zon och kommer till skott oftare.

Bubblare: Brady Furgeson Rögle, Linus Fröberg HV71, Pontus Holmberg Växjö.

Coach:

Martin Filander Oskarshamn

Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Den senaste tiden har Oskarshamn varit stekheta. Bara under den gångna veckan vann smålänningarna mot Frölunda och Skellefteå. Det gör att Filanders gäng går på landslagsuppehåll, visserligen i en haltande tabell, på en imponerande femteplats. Filander har på kort tid gjort ett fenomenalt jobb i Oskarshamn och faktum är att de inspelade poängen inte på något sätt är oförtjänta. Tvärtom. Oskarshamn har ett eget spel och driver därigenom matcherna och dess händelseutveckling. Martin Filander är en av de mest spännande coacherna vi har i svensk hockey just nu.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
I tisdags mot Leksand och torsdags mot Växjö var HV’s Hugo Alnefelt fullkomligt lysande och en avgörande faktor att smålänningarna tog fem av sex poäng. Mot Växjö i lördags släppte Alnefelt visserligen fem puckar förbi sig men han ska inte på något sätt lastas förlusten.

Veckans… Nollor
Örebros Jonas Arntzen höll karriärens första nolla i SHL när Örebro slog Brynäs i tisdags. Jag noterade såklart att Viktor Andrén också höll nollan under de 55 minuter han stod i samma match efter det han bytt av Samuel Ersson vid ställningen 3-0 till Örebro. Nu är det inget han krediteras för i den officiella statistiken men såklart går det inte bloggen obemärkt förbi.

Veckans… Tryck
Att inte fler klubbar ser och lär av Oskarshamn, Växjö och Örebro och sättet de fyller läktarn med 50 personer på.
Det är imponerande att så få personer kan skapa sådan härlig inramning. Det ger en fördel av hemmaplan och kanske något som förslagsvis HV71 borde ta efter. Jag har nog aldrig upplevt en tystare arena än det jag gjorde i torsdags när HV71 tog emot Växjö.

Veckans… Bussresa
Oskarshamn satte sig på bussen och reste 110 mil till bortamatchen mot Skellefteå i torsdags. Jag vet själv har lätt det kan vara att hitta ursäkter för att inte prestera när förutsättningarna inte direkt är optimala. Oskarshamn behövde inte använda sig av klyschan ”Vi satt kvar i bussen” även om de två första perioderna var mycket sämre än den tredje där smålänningarna avgjorde tillställningen via tre mål på knappt sju minuter.

Veckans… Comeback
I tisdags mot HV71 gjorde Leksands johan Fransson säsongsdebut efter att ha dragits med skador under upptakten av serien. Fransson gjorde en lysande match och faktum är nog att jag inte sett honom så bra sedan han kom till Leksand i fjol.

Veckans… Det var nära

https://twitter.com/Sannylindstrom/status/1321371916448485376?s=20

Veckans…. Räddning

https://twitter.com/cmoresport/status/1321891340922355718?s=21

Veckans… Passning

https://twitter.com/sportexpressen/status/1322584667141378053?s=21

Veckans… Outfit

https://twitter.com/cmoresport/status/1321913837285789697?s=21

Veckans… Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström