Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Det är ju faktiskt helt sinnesjukt svagt

Det som pågår just nu i svensk hockey är oroväckande och kan på sikt äventyra en hel säsong.
Medan många försöker hitta förklaringar och skuldbelägga lag för att inte ha hanterat pandemin och begränsat smittspridningen måste vi istället hantera framtiden och inse allvaret.
En gång för alla.
Ställ in alla landslagssamlingar. Nu!

Jag var inne på det redan förra veckan och sedan dess har läget bara blivit än mer akut.
Smittspridningen i samhället har ökat markant och såklart även inom idrotten och hockeyn i synnerhet. För varje timme som går blir jag mer och mer orolig för spelare som insjuknat, inställda matcher och säsongens forsatta existens. När så många lag har drabbats och förmodligen kommer att drabbas är det dags att faktisk agera.
Klubbar, spelare, ledare, ligaorganisationer och framförallt Hockeyförbundet måste gemensamt sätta ned foten. Det är fullkomligt oacceptabelt att samla de olika landslagen för att spela matcher och träna tillsammans.
Vem tar ansvar för den kaos som kan uppstå med smittade spelare som återvänder till sina respektive lag oavsett om det handlar om pojk- och Juniorlandslag eller Tre Kronor?
Jag kan inte för allt i världen förstå varför matcher, samlingar och turneringar inte redan ställts in.
Det är ju så urbota dumt att jag knappt har ord.
Nu ska ingen skugga falla över juniorlandslagens coacher eller Johan Garpenlöv för den delen som i grunden bara gör det deras arbetsgivare, hockeyförbundet, säger åt dem att göra.
Men. Dagarna bara går. Spelare tvingas tacka nej, reserver plockas in och inget händer.
Alla ser och förstår att det är ohållbart men ingen gör ett smack.
På riktigt. Det är ju faktiskt helt sinnesjukt svagt. Det måste finnas någon vuxen i rummet som faktiskt ifrågasätter och säger ifrån.

Istället för att se tillbaka till vad som kunde ha gjorts för att bättre förhindra den smittspridning som väller fram är det istället klädsamt att påverka det som ligger framför oss.
Ställ därför in alla landslagssamlingar för någon närmare motivering än att smittan på senare tid tagit ett järngrepp om svensk hockey lär inte behövas.
Visa nu lite jäkla handlingskraft.

Tack för att ni tog er tid

Sanny