Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Jag skäms en smula

Höstens lågvattenmärke är här. Ett snudd på pinsamt agerande av Kalmars sportchef Roger Nyström ger ett löjets skimmer över hela föreningen.
Pinsamt!

Kalmar är till vardags i ett bottenlag i Hockeyettan södra och efter åtta matcher har man lyckats spelat in åtta poäng. Samma förening som bara för nåt år sedan satsade rätt hårt och lastade in en del pengar utan att lyckas något vidare.
I lördagens match mot Nybro fick Kalmar ett mål bortdömt för hög klubba med bara sex sekunder kvar av matchen. Domaren ansåg att klubben var över ribban och dömde därför bort målet något han efter matchen ska ha stått fast vid.
Det har fått Roger Nyström att gå i taket och lämna in en protest till Hockeyförbundet och han säger till Barometern:
– Domare kan absolut ha en dålig dag, precis som spelarna, men nu börjar vi bli riktigt trötta på den här nivån som domarna håller i division 1. Det drabbar alla lag, men nivån på domarna i division 1 är för dålig. I lördags var det en bedrövlig nivå – åt båda hållen. Det är situationer… han är inte där och tar fel beslut. Vi blev bestulna på ett mål och minst en poäng, även om det var några sekunder kvar när kvitteringen kom. Jag har varit i kontakt med Olof Östblom (tävlingsansvarig på Svenska Ishockeyförbundet) och vi kommer lämna in en protest mot domarens beslut att döma bort vårt mål som hade resulterat till 2–2 i matchen mot Nybro.

Jag skäms en smula. På riktigt. Lämna in en protest mot att målet dömdes bort. Herregud.
Det är Hockeyettan och med all respekt för den serien är det landets tredje bästa serie. Självfallet kommer domarnivån att variera vilket man tidigare kunnat se om inte annat i NHL, VM och såklart i SHL och Hockeyallsvenskan.
Domarna som dömer på den nivån är, precis som många spelare, yngre och under utbildning. Det finns en anledning är spelare och domare inte är på en högre nivå just nu och rent krasst handlar det om kvalitet.
Att då gå så pass långt att faktiskt anmäla är lyckligtvis ovanligt men jag undrar ödmjukt vad sportchef Nyström tror det ska få för påverkan?
Tror han att fler vill börja döma för att öka konkurrensen i och med hans uttalande?
Domarna gör fel. Domarna kan vara dåliga. Domarna är bara människor.
Men att anmäla?
Jag brukar inte vara bekväm att sätta mig på en hög häst men just nu är det faktiskt ofrånkomligt att göra det.

https://twitter.com/Vanoben/status/1320261415693963264?s=20

Jag har sett siuationen otaliga gånger men kan varken säga bu eller bä.
Det ger ändå en förståelse för svårigheterna för de tre domarna, inom loppet av hundradelar, hinna se och också ha en uppfattning huruvida klubban är hög eller ej.

Tack för att ni tog er tid

Sanny