Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Till vilken nytta?

Det är såklart charmigt och roligt att Hockeyallsvenska lag plockar in NHL kontrakterade spelare vilket gör ligan mer intressant.
Men nu får det väl ändå snart vara stopp?

Senast i raden att plocka in ett NHL kontrakterad spelar är Björklöven som lånar Oscar Steen från Bostons organisation.
Det råder inga som helst tvivel att Steen kommer vara en superstark förstärkning för Björklöven men min fråga är, till vilken nytta?
Björklöven har redan ett lag som kommer ligga i toppen av tabellen och med Steen, som har noll koppling till klubben, måste en annan spelare stå åt sidan.
Förmodligen en spelare som senare på säsongen kommer bli viktig för Björklöven.
Är det ens någon mening att ge Steen den istiden då?
Även om Steen skulle göra 15 mål på de tiotalet matcher han hinner med att spela så gör det ingen skillnad på sikt. Med eller utan Oscar Steen kommer Björklöven att ligga i toppen av tabellen. Det är möjligtvis annorlunda för ett lag som Almtuna som med sina lånespelare kan skaffa sig en bra sits att undvika kval.

Jag hade nog haft en annan inställning till lånespelarna om publiken hade kunnat gå på matcherna som vanligt. Då skulle dessa spelare bli attraktioner som säljer några extra lösbiljetter och kanske till och med skulle kunna stärka klubbarnas ekonomi.
Men nu drar klubbarna på sig extra kostnader och även om det är småpengar sett till den kvalité man får tillgång till är det likväl pengar ut när det finns få sätt att räkna hem det på.
Jag tror snart att det är dags att Hockeyallsvenskan sätter en begränsning på antal lån per klubb.
För Björklöven har jag svårt att se att detta ska vara bra på lång sikt.
Det var knappast så att man hade en plats öppen i sitt redan stjärnspäckade lag.
Det kanske till och med betyder att en spelare som Olle Liss kan hamna utanför. Samma Liss som är årets supporterspelare som fansen samlade in 300 000 kr för att behålla.

De topplag som har is i magen och vågar avstå lånehysterien kan bli vinnare på sikt.
Därför gillar jag den väg som Timrå (hittills) har valt.
Det kan visa sig bli vara smart i längden när spelarna redan nu vet hur laget ser ut framöver.

Tack för att ni tog er tid

Sanny