Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Vore ett gigantiskt misslyckande

Leksand har i grunden haft en relativt lugn Silly Season men växlat upp rejält de senaste veckorna.
Jag vet att det än är tidigt och mycket kan hända.
Om det här lagbygget tvingas kvala är det inget annat än ett stort misslyckande.

Jag har tidigare varit inne på Björn Hellkvist betydelse för Leksand och att han är den enskilt viktigaste värvningen som masarna gjort på flera år.
Det är Björn som tillsammans med General Managern Thomas Johansson ska sätta prägeln på ”Det nya Leksand”.
Och det råder inga tvivel om att herr Johansson fått en väl tilltagen budget att röra sig med för att etablera Leksand som ett stabilt SHL lag.
Redan i fjol ska truppen ha varit dyr och sett till värvningarna man gjort lär den vara än dyrare i år.
Därför är det också på sin plats att skruva upp förväntningarna rejält.
I fjol var en på förhand tippad kvalplats det man kunde förvänta sig men det vore snudd på fiasko om så skedde den här säsongen.
Patrik Zackrisson, Johan Fransson och Marek Hrivik lär alla vara i det absoluta toppskiktet lönemässigt i hela SHL. Dessa ska ha förväntningar på sig precis som Jonas Ahnelöv, Carter Camper, Matt Caito, Otta Pajanen och den idag swischvärvade Peter Cehlárik ska att ha.
Jag spekulerar  sällan kring löner men redan i fjol fick uppgifter från initierat folk att Leksands trupp var en av seriens dyraste.
Det förvånade mig men baserat på vad som tillkommit i relation till de som lämnat lär den här truppen vara än dyrare. Jag vill också förtydliga att jag gillar lagbygget och tror Leksand kan överraska många. I den bästa av världar kanske en topp fyra back vore önskvärt men i det stora hela ser det rätt lovande ut.
Därför ska förväntningarna också höjas och pressen ska vara därefter. Nu är det dags att ta klivet och faktiskt etablera sig som ett lag att räkna och då vore ett kval med den här truppen ett gigantiskt misslyckande.

Tack för att ni tog er tid

Sanny