Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Vi kan faktiskt se och lära

Jag var länge väldigt skeptisk till NHL’s val att slutföra sitt slutspel mitt i sommaren och dessutom utan publik. Men det här…
Det har varit mästerligt rakt igenom

För det första. Hockey ska såklart helst av allt spelas med publik och fulla läktare med en stämning som man får gåshud av.
Som den gången mannen med flaggan sprang runt i Delfinen 2016 eller som när jag själv spelade semifinalerna mot Brynäs 2012 eller finalserien mot Skellefteå året innan eller Slaget om Västernorrland 2007. Eller finalerna mellan HV71 och Djurgården 2010 eller som när 6001 personer står och hoppar i takt i Skellefteå. Det är magiskt.
Men… Vi vet inte när det kommer bli en verklighet igen och att bekanta sig vid tanken att hockey kommer att spelas utan- eller med en begränsad publik är dessvärre något vi kommer att tvingas till.
Därför har vi en del att se och lära av NHL som just nu är i full gång med sitt slutspel.
Spelarna är på tårna och spelar vartenda byte som om det vore det sista. Publikljudet/musik/målljud in i min läsplatta gör att jag får känslan av att det ändå inte är helt tomt på läktarn och de nordamerikanska kommentatorerna på plats har samma inlevelse och passion som alltid.
Det har gjort att jag faktiskt tror att det ändå är bra att dra igång hockeyn igen trots allt, tillskillnad från den avslutande omgången i fjol när jag dömde ut en folktom arena total.
Jag är införstådd med att det är mer business och show i NHL än vad det är i Sverige och att de saknar den läktarkultur vi har här hemma. Men jag tycker ändå att vi ska omfamna och se och lära från det som NHL visar upp i detta nu.
Lägg på publikljud, få spelarna att inse vilken roll de fyller i folks vardag och se till att det blir en show.
Det är så såklart långt ifrån vår stolta supporterkultur det går att komma.
Jag köper det.
Men i denna tuffa tid det tror jag helt enkelt att vi måste göra det bästa av situationen.
Därför tycker jag vi se och lära av NHL och vad de lyckats skapa utan publik.

Tack för att ni tog er tid

Sanny