Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Nu kommer kraven om ett topplag

När jag gått igenom Örebros lagbygge har det varit tydligt vad som saknas. I Rodrigo Abols har man täppt till en av de två luckorna man har.
Det här mina vänner börjar se riktigt intressant ut.

Jag har tidigare varit inne på att Örebros backsida är en av de starkaste i serien. Igår presenteras Kristian Näkyvä och med honom i laget står sig backsidan väldigt stark precis som målvaktssidan med Jhonas Enroth som det givna förstavalet.
Det är dock på forwardssidan jag känt att det saknats ett par namn och i synnerhet på den så viktiga centerpositionen. Idag presenterades Rodrigo Abols (om än som lån) som lär vara vara tänkt som förstecenter. Med tanke på hur bra Abols var under sin sista säsong i Örebro, innan han lämnade för Floridas organisation, är jag övertygad om att han kan ta den rollen i ett lag med ambitioner om slutspel. Det är förmodligen därför som Örebros intresse för fjolårets förstecenter Ryan Stoa varit ganska svalt.
Abols har storleken, spelförståelsen och en offensiv uppsida att leda en förstakedja. Det är såldes en värvning jag sätter stora förväntningar på.
Samtidigt lär det nog behövas ytterligare någon värvning innan det här lagbygget är klart.
Eftersom NHL säsongen inte startar förrän tidigast november/december finns en stor chans att Mathias Bromé inleder säsongen i Örebro. Det gör att man köper sig tid att värva ytterligare en forward fram till den 15e februari.
Även om Abols ansluter som ett lån skulle det inte förvåna mig det minsta om han blir kvar hela säsongen i ett Örebro som säkert har ambition om att vara en topp sex lag.
Om det ska kunna uppfyllas var en förstecenter ett måste och det skulle heller inte förvåna om man söker ytterligare en center och en forward innan transferfönstret stänger.
Då mina vänner kommer Örebro kunna utmana på riktigt om minst en semifinalplats.

Det lag som Örebro satt ihop i år lär vara det dyraste man förfogat över även om det florerat direkta lögner om tex Emil Larssons lön från supportrar hos Luleå. Men klart som tusan att det här lagbygget kostat och än är det några pusselbitar kvar innan det är satt och klart. Då måste man också få leva med en press att leverera som ett tänkt topplag. Det ska bli intressant att följa.

Tack för att ni tog er tid

Sanny