Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Vårens smartaste värvning

Färjestad värvar Adam Ginning från Linköping. Det kan visa sig bli den här vårens smartast värvning.
Låt mig förklara varför.

Mellan jul och nyår gjorde Adam Ginning sitt andra raka JVM där han också fick förtroendet att vara kapten. Det vittnar om det förtroende som landslagsledningen haft för Ginning och vilken typ av person och karaktär han är.
Trots det har Ginning haft svårt att övertyga i Linköping och att han är i behov av ett miljöombyte för att ta nästa steg har alla varit överens om.
Det steget ska nu ske i Färjestad och det finns mycket som ändå talar för att det kan bli riktigt bra och framförallt till en direkt obefintlig risk.
Ginning går in på sitt sista år med gällande rekommenderade rookie avtal som betyder en lön om ca 27 000 kr i månaden. Om Färjestad och Ginnings samarbete blir som parterna har tänkt kommer Ginning att skriva ett NHL kontrakt med Philadelphia Flyers efter kommande säsong.
Ginning draftades av Flyers i den andra rundan 2018 vilket vittnar om att Flyers trodde hårt på honom. När jag i fjol träffade gamle storbacken (i dubbel bemärkelse) Kjell Samuelsson, som numera har en roll i Flyers som utvecklings coach med fokus på draftade spelare, såg han Ginning som en potentiell NHL-back.
Om Ginning har en positiv utveckling kommer han med största sannolikhet att skriva ett kontrakt med Flyers nästa sommar vilket betyder att Färjestad berättigas ca 600 000 kr i utbildningsbidrag. Det täcker med råge till den lön som Färjestad betalar till Ginning under säsongen.
Därför ser jag detta som en väldigt smart värvning till en låg risk.

Ni som följt Sanny & Svensson under säsongen vet att jag sedan tidigare sett Adam Ginning som en bra värvning baserat på att jag tror det finns en stor uppsida hos honom. Den har han av olika anledningar inte lyckas uppnå i Linköping utan att beskylla den ena eller andra parten.
Ibland kan ett miljöombyte göra skillnad om det tror jag kommer göra Ginning gott.

Tack för att ni tog er tid

Sanny