Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

”Ett hack i skivan”

I de oroliga tider som just nu råder runt om i världen ska en regeringen stå för trygghet och bygga förtroende. I min, ibland avskalade hockeyvärld, ska ett starkt hockeyförbund stå för den tryggheten.
Dessvärre verkar det råda full kaos där just nu.
Men lugn bara lugn.
Det är ett hack i skivan.

Det går inte en dag utan negativa rubriker om ett hockeyförbund som man annars inte läser speciellt mycket om. Ordförande Anders Larsson har benämnt det som ett hack i skivan. Ett hack i skivan.
Det är alltså inte värre än så.
Ett hack i skivan. Ja du Larsson.
Jag vet inte mer än det jag läst i tidningarna men känner att det är så mycket unket skit som sipprar ut just nu att det är dags att lägga korten på bordet.

Som ett förbund för en av de mest folkkära idrotterna vi har, som historiskt sett varit dålig på att inkludera alla, är detta såklart ohållbart. Uppgifter om sexuella ofredande och lönediskriminering, strejkande Damkronor och en entledigad Anders Feltenmark.
Det håller inte längre.
Lägg korten på bordet. Nu.
Jag har såklart respekt för att det är en pågående polisutredning och oavsett företag så uttalar man sig inte gärna om det eftersom rättsprocessen måste ha sin gång.
Svenska Ishockeyförbundet har en annan roll och ansvarar för svensk hockey och indirekt dess trovärdighet. En sak är säker. Ni marknadsför den knappast på bästa tänkbara sätt just nu. Därför krävs en transparens i den utsträckning det går.

Vill ni vara Folkets lag som ni ofta och gärna benämner er som?
Börja med att städa ordning på den unkna lukt som sipprar ut.
Jag drar ingen övrig jämförelse till Svenska akademin men där var betydande personer tidiga med att slå ned alla anklagelser. Men som alltid. Ingen rök utan eld. Och när röken väl kommer ut så kan man vara säker på att det pyrt ett tag.
Det är inte värdighet den sport jag älskar så gränslöst mycket.

Styrelsen i svenska ishockeyförbundet måste kräva svar och se till att sanningen kommer fram. Foto: Svenska ishockeyförbundets hemsida

Tack för att ni tog er tid

Sanny