Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Har folk blivit helt korkade

Det är tuffa tider som råder och osäkerheten kring framtiden är svår att hantera.
Om vi blickar enbart mot idrottens värld väntar en utmaning som inget kunnat förutspå och som jag tror få kommer att kunna hantera.

Häromdagen släppte SHL sitt spelschema och det var med en stor nyfikenhet jag tittade igenom de första omgångarna.
Jag undrar jag…
Vi vet inte om det kommer att vara möjligt att ens spela premiäromgången den 19e september och vad som händer med våra hockeyklubbar, stora som små, törs jag inte tänka på.
Det är många som inte har de ekonomiska marginaler och därför är jag rädd att klubbar helt enkelt kommer gå i konkurs.
Samtidigt vill nu alla ha en så stor del av de 500 miljoner kronor som staten har öronmärkt till idrotten.
Av mycket dumt jag läst de senaste dagarna måste ändå det här ta priset. Enligt uppgifter till Baromtern finns det ett förslag om att föreningar som drabbats hårdast av inställda event – exempelvis Oskarshamn, som gick miste om hela kvalet – ska premieras.
Vänta lite nu.
Oskarshamn gick miste om kvalet?
Har folk blivit helt korkade eller?
Nej. Och återigen Nej.
Oskarshamn gick inte miste om nåt jävla kval och ska inte premieras med några pengar för uteblivna intäkter.
Det är ändå så dumt att jag knappt finner ord.
Det är helt orimligt. Punkt slut.
Kompenseras för fyra eventuella kvalmatcher som man så gärna ville spela. Jo tjena.
Oskarshamn fick en ”gratisplats” i SHL och ska såklart inte ha ett korvöre för att de inte behövde spela sina älskade kvalmatcher.
Nu krävs ett starkt Ishockeyförbund som tar ansvar och ser till svensk hockeys bästa och inte till att lag eventuellt skulle ha spelat si och så många matcher.
Det blir rena spekulationer hur många matcher och hur mycket intäkter en klubb skulle gått miste om eftersom ingen vet utgång i ett slutspel.
Luleå och Färjestad, ettan och tvåan i tabellen skulle i praktiken kunnat haft tolv hemmamatcher i ett slutspel men det är faktiskt också så att det endast kunnat vara två stycken. Det vet vi faktiskt inte och kommer aldrig få veta.
Om det nu kommer finnas ett statligt bidrag ska pengarna i det här fallet fördelas jämnt och inte till den klubb som är bäst på att sälja in sina eventuella förluster.
En sak jag törs slå fast redan nu.
Jag är rädd för att hockeyn kommer att se annorlunda framöver ut och det lär inte vara till det bättre när många av breddklubbarna kommer att få stora problem. Det är alltså inte bara de på toppen som kommer att få det tufft även om det är dem det skrivs om.

Svenska ishockeyförbundet har ett stort ansvar när de ska fördela de pengar som staten har öronmärkt. Foto: Bildbyrån

Tack för att ni tog er tid

Sanny