Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Bra att sätta stopp

Skellefteås vann dragkampen om Modos och hela Hockeyallsvenskan bästa poänggörare Jonathan Johnson.
Stark värvning. Tveklöst är det så och såklart ett stort grattis till Skellefteå.
Men. Varför inte ha lite is i magen och framförallt lite bollkänsla? Nu inför SHL värvningsstopp. Tack gode gud.

Modo är ett lag och Örnsköldsvik är en stad som jag fortsatt tror sig befinner sig i chock efter det överraskande snabba beslut om att Modo kommer att spela i Hockeyallsvenskan även nästa säsong.
Det vittnar om inte annat den överklaga man igår gjorde till Riksidrottsnämnden.
Jag tror i grunden ingen varken i föreningen eller dess supportrar förväntar sig att överklagan ska resultera i att laget flyttas upp i SHL men det är likväl en tydlig markering man gör.
Mitt i detta sorgearbete (jag pratar hockey och inte Coronavirus) måste man acceptera och gå vidare med insikten av att laget kommer brandskattas på många spelare.
Att en spelare som Jonathan Johnson lämnar tror jag de flesta förstår och någonstans kan acceptera.
Men varför kunde inte Skellefteå visat en smula respekt mot Modo och avvakta en vecka eller två innan man gick ut och offentliggjorde värvningen av ren respekt mot Modo och dess supportrar?
Det kanske kan låta löjligt men jag tycker faktiskt det är aningen smaklöst.
Kontraktet med Skellefteå har säkerligen varit klart en tid och att det inte läckt ut är såklart positivt på så sätt att Johnson fått fokusera fullt ut på Modo och sluppit svara på frågor om kommande säsong.
Jag tycker bara att Modo som förening och dess supportrar kanske borde fått tid till eftertanke och sörja en aning innan Skellefteå var så heta på att offentliggöra nyheten.
Vad hade det spelat för roll om man gjort det offentligt om två veckor?
Även om det säkerligen florerat rykten hade det knappast gjort någon skillnad.
Det är därför helt rätt att SHL går in och inför ett tillfälligt stopp för värvningar.

Jag är inte dummare än att jag förstår att många spelare ur Modo och Björklövens lag redan gjort klart med SHL klubbar och att det säkerligen kommer smattra ordentligt med pressmeddelande från olika klubbar.
Jag tycker detsamma där men kommer inte behaga att skriva en ny krönika varje gång en värvning sker.
Låt tiden på nåt sätt läka alla sår och stoltsera inte likt gamar med era byten bara dagar efter så stora besvikelser för klubbar med ambitioner och drömmar.

Foto: Erik Mårtensson / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny