Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Grattis Brynäs

Det är tveklöst så att Brynäs fått sitt drömnamn som tränare i form av  Peter Andersson. Han kommer ändra en tveksam självbild och skapa en röd tråd som föreningen saknat.
Med andra ord.
Grattis Brynäs.

Jag har tidigare varit inne på att Brynäs stått inför sitt särklass viktigaste sportsliga beslut någonsin.
Rekryteringen av den nye tränaren får inte gå fel och således finns det varken tid eller tålamod att pröva ett helt nytt och oerfaret namn.
Därför är Malmös tränare Peter Andersson det perfekta namnet att ta över Brynäs från och med kommande säsong.
Med tanke på de resultat som Peter gjort med Malmö och även hos Örebro kommer han in med en grundmurad respekt och även med en pondus omkring sig.
Är det något jag gillar med Peter är det hans tydlighet hur han vill spela och träna samt vad han förväntar sig av sina varje enskild spelare.
Jag är helt övertygad om, eller rättare sagt jag vet, att Peter kan vara en jobbig jävel med sin tjurighet och kravställning.
Jag är dessutom rätt säker på att Peter delar min bild av Brynäs som ett medgångslag som inte riktigt biter ihop och gör det där lilla extra när det går emot.
Dessutom har Peter ett tydligt sätt som han vill spela hockey (en röd tråd) med en strukturerad defensiv och väldigt tydliga riktlinjer.
Det är i den ändan som Brynäs måste jobba och ser jag till spelare för spelare i Brynäs kontra Malmö tycker jag ändå att det finns mer skicklighet hos Brynäs.
Det är en utmaning för Peter att få ut men eftersom han redan nu kan börja fokusera på sitt nya jobb kommer han få en stor påverkan på lagbygget, träningsupplägg under sommaren och i ett tidigt skede strukturera upp verksamheten.
Han lär göra det men en stenhård träning, på gränsen till absurd för att verkligen komma in och visa vad som väntar. Och är det någon gång som spelarna och föreningen är mottaglig för en sådan förändring är det nu.
Även om man säkerligen säger sig tränat hårt tidigare lär det inte vara något mot det som komma skall. Det är övertygad om.
Det kommer initialt bli det tydligaste tecknet på den kravbild Peter vill ha för att kunna uppnå den hockey som han vill spela.
En del kommer tycka det är åt helvete men för Brynäs del är det Peters väg eller så kommer man behöva peka mot ytterdörren som i så fall står öppen.
Jag tror att Peter kan göra skillnad med Brynäs på samma sätt som Thomas ”Bulan” Berglund.
Vad ”Bulan” gjorde?
Han förändrade Brynäs självbild och skapade en röd tråd hur man skulle spela.
Det kommer Peter också att göra.
Var så säker.

There is a new chief in Gävle   Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN

Tack för att ni tog er tid

Sanny