Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ren otur va?

För dryga veckan sedan stängdes Linköpings Sam Lofquist av efter att han puttat domaren. En huvudlös handling som jag, och många med mig, sågade ordentligt. Att stänga av Djurgårdens Niklas Svedberg anser jag dock vore fel trots att han faktiskt vidrör
domaren.

Det kan kanske uppfattas som en form av dubbelmoral att ena dagen fördöma en handlingen mot en domare för att bara veckan senare försöka försvara, eller rättare sagt, förklara det olyckliga i en händelse.
Visst. Det är ändå så att Niklas Svedberg, med sin stöt, vidrör den assisterade domarens ansikte men jag ser det mer som en ren och skär olyckshändelse.
I samband med slutsignalen efter den första perioden skjuter Einar Emanuelsson ett skott mot Svedberg. Sedan åker Emil Larsson på Svedberg snett bakifrån i ett sätt att ta sig in under skinnet på honom vilket han uppenbarligen lyckas med. Svedberg jagar därför ikapp Larsson varpå lite tumult uppstår. I det skedet har den assisterande domaren ryggen mot Svedberg och vänder sig om samtidigt som Svedberg slår mot Larson med vänsterhanden. I samband med det träffar hans stöt domaren.
Jag bedömer det mer som otur och eftersom domaren är lite vid sidan av Svedberg och inte rakt i hans synfält så riktar han ingen kraft mot domaren. Det går heller inte att utesluta att Svedberg faktiskt inte ens ser den assisterande domaren och såldes förstärks bilden av en olyckshändelse.
Samtidigt är det en arbetsmiljö det handlar om för domarna och det får man såklart respektera.
Dock måste man likväl se situationen för vad den faktiskt är.
Sen går det såklart att diskutera Svedbergs temperament vilket är något som Djurgården lär göra inför ett kommande slutspel. Det finns också rum för en diskussion hurvida Svedberg ska rikta slag mot Larsson men att därifrån påstå att kontakten mot domaren är medvetet är, enligt bilderna jag har att tillgå, direkt felaltigt.
Att stänga av Niklas Svedberg är med andra ord långt ifrån befogat.
Foto: Simon Hastegård / Bildbyrån

Tack för att ni tog er tid

Sanny