Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Sanny Lindströms blogg

Ett glädjebesked för alla som håller på Leksand

Äntligen måndag och återigen dags att hylla spelarna som stått ut under veckan samt lyfta fram andra händelser på- och vid sidan av isen som är värda en plats i strålkastarnas ljus.

Veckans lag #21

Målvakt:

Oscar Alsenfelt Malmö (4)

Foto: Christian Örnberg / BILDBYRÅN /

Alsenfelt stod Malmös alla tre matcher under veckan med en fin räddningsprocent på 94,57. Nollan mot Örebro, hans sjätte för säsongen följdes upp med endast ett insläppt mål mot ett offensivt begåvat Färjestad.

Bubblare: Joel Lassinantti Luleå

Backar:

Jonathan Pudas Skellefteå (2)

Foto: Ola Westerberg / BILDBYRÅN

Precis som Skellefteå pekar Jonathan Pudas utvecklingskurva spikrakt uppåt. Självklart är det den offensiva delen som sticker ut men jag vill ändå lyfta fram hur mycket bättre spelet utan puck blivit. Det är väl i grunden från mitten på november och framåt som utvecklingen från en bra back till en absolut toppback tagit fart.

Johannes Kinnvall HV71 (2)

Foto: Axel Boberg / BILDBYRÅN /

Kinnvall fortsätter att övertyga från sin backplats och med veckans fem poäng är Kinnvall delad sjua i SHL’s poängliga. En stor anledning till att jag numera kan se HV71 som en tydlig utmanare är att spelet i numerärt överläge spetsats till rejält. I den spelformen är Kinnvall den, i särklass, viktigaste spelaren.

Bubblare: Daniel Gunnarsson Leksand, Jesper Sellgren Luleå

Forwards:

Spencer Abbott Leksand

Foto: Daniel Eriksson / BILDBYRÅN

Kritiken har inte varit nådig mot den tilltänkta spetsspelaren och jag tror alla i grunden är överens om att säsongen varit en besvikelse.
Med det sagt. Spencer Abbott har studsat tillbaka och således är beröm befogat.
Tre av sex poäng under veckan kom i powerplay, en spelform som Leksand annars haft problem i. Med ett stundande kval är Abbotts gryende form ett glädjebesked för alla som håller på Leksand.

Robin Alvarez Skellefteå

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Veckans tre matcher var nog bland det bästa och mest effektiva som Robin stått för under sin karriär. Sju poäng under veckans tre matcher varav fem mål är en facit som inte går att skoja bort. Jag har länge undrat varför Alvarez inte lyckats hitta jämnheten i sitt spel över tid och ser i grunden en stadig 20-målskytt i honom.

Juhani Tyrväinen Luleå (2)

Foto: Simon Eliasson / BILDBYRÅN /

Tyrväinen är en spelare som man älskar att ha i sitt eget lag men som man som motståndare hatar att möta. När matcherna blir tightare och tuffare växer spelare som Tyrväinen vilket han med eftertryck visade mot Frölunda i lördags. I ett kommande slutspel kommer finländaren, vid sidan av Erik Gustafsson och Joel Lassinantti, bli en nycklpjäs.

Bubblare: Anton Rödin Brynäs, Lias Andersson HV71, Oscar Möller Skellefteå

Coach:

Tommy Samuelsson (3)

Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Den perfekta månaden avslutades med ytterligare tre segrar för seriens i särklass formstarkaste lag. Nog trodde väl jag att segersviten skulle brytas i torsdags när Brynäs snabbt sprang ifrån till en 3-1 ledning i mitten av den första perioden. Skellefteå fortsatte med sitt tålmodiga spel och kunde tillslut vända och vinna med 5-3.
Under veckans tre matcher gjorde Skellefteå hela 15 mål vilket säger en del om formen man är i.

* * * * * * * * * * * * *

Veckans… Junior
Luleås superback Nils Lundkvist håller en sanslöst hög och jämn nivå i match efter match. Så lugn och trygg i allt han gör på isen men med en smittsam och härlig energi.

Veckans… Nollor
Det var gångbart att möta Örebro i veckan sett till att hålla nollan. De enda två målvakterna som lyckades med bedriften var Oscar Alsenfelt och Roman Will i Malmö respektive Rögles möte med Örebro.

Veckans… Hattrick
Skellefteås Robin Alvarez sköt ett hattrick mot Brynäs i torsdags vilket innebar Skellefteås nionde raka seger.
Imponerade av både Alvarez och Skellefteå.

Veckans… Notering
Många sportchefer vittnade om en skral spelarmarknad och att eventuella nyförvärv var både dyra och osäkra kort. Att Oskarshamn, som ett bottenlag, lyckades värva Rickard Palmberg kan mycket väl visa sig bli ett superfynd. Jag gillar skarpt det jag sett av Palmberg som verkligen spetsat till Oskarshamns offensiv.

Veckans… Rekordtisdag
När djurgården vann över Brynäs i tisdags var det lagets 13e raka hemmaseger vilket var nytt klubbrekord.
När Marcus Nilsson spelade fram till Färjestads tredje mål mot Oskarshamn var det hans 38e assist för säsongen vilket var nytt klubbrekord.
När Luleås Nils Lundkvist spelade fram Konstantin Komarek som i sin tur skickade pucken vidare till Noel Gunler som gjorde mål betydde det att Lundkvist gjorde sin 25e poäng för säsongen vilket är flest av en juniorback någonsin.

Veckans… Rekordtorsdag
Presskonferenserna efter SHL matcherna är ibland ett nödvändigt ont vilket blev rätt tydligt efter att HV71 krossat Djurgården på hemmaplan. Robert Ohlsson konstaterade att Djurgården var bra senast lagen möttes men dåliga idag (torsdag). Lillis Lundh, kollegan i HV71, konstaterade i sin tur det motsatta och på 34 sekunder vad saken utagerad och klar.
En 34 sekunder lång (kort) presskonferens borde väl rimligtvis vara något form av rekord va?

Veckans… Urspårning
Det var såklart tämligen dumt av Sam Lofquist att putta domaren vilket gav en avstängning på fem matcher som stod Linköping dyrt i jakten på en slutspelsplats.

Veckans… Tråkigaste
Malmö mot Linköping. Jag tror faktiskt det är svårt att hitta några tråkigare matcher i dagens SHL. Tisdagens möte mellan lagen var ingen skillnad.

Veckans… Intiativ
Brynässpelarna var klädda matchtröjor från sina respektive moderklubbar under uppvärmningen inför matchen mot Skellefteå i torsdags. Fint gjort och ett intiativ värt att lyfta fram när många småklubbar fick chansen att synas.
Bra Brynäs!

Veckans… Retsticka
Det var roligt och rätt finurligt av Thomas ”Bulan” Berglund att retas lite med Frölunda och Roger Rönnberg.

Veckans… Class act
Färjestads tränare Johan Pennerborn valde att hylla Rögle och Cam Abbott efter torsdagens match.
Fint gjort.

https://twitter.com/cmoresport/status/1233385410484752384?s=20

Veckans… Viljemål

https://twitter.com/cmoresport/status/1233779941529079811?s=20

Veckans… Argaste

https://twitter.com/cmoresport/status/1232399252204277761?s=20

Veckans… Tårar

https://twitter.com/cmoresport/status/1233776537851265028?s=20

Veckans…. Podd

* * * * * * * * * * * * *

Vill ni vara med och påverka veckans lista.
Hör av er på antingen Twitter eller Facebook.

Tack för att ni tog er tid

@Sannylindström